Ο πλανήτης θρηνεί – Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν που ήταν παγιδευμένος σε πηγάδι στο Μαρόκο

Ο μικρός Ραγιάν από το Μαρόκο, ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι στο οποίο παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες, ανακοίνωσε το παλάτι, μεταδίδουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης και το Reuters.

Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και είχαν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχε προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες ήταν επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Το δράμα του μικρού είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του 5χρονου.

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό και ήταν αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, όπως δήλωσε διασώστης.

 

Recommended For You

About the Author: efoni