Ο καιρός για τα Χριστούγεννα: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Με τσουχτερό κρύο και παγετό ξεκινά ο καιρός για σήμερα, Δευτέρα, αλλά η κακοκαιρία που έδωσε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες απομακρύνεται προς την Κύπρο όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Εντούτοις από σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ αναμένεται μια νέα διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια που θα δώσει κάποια φαινόμενα στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά «χωρίς, όμως, να προβληματίζουν», όπως σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση αλλά Πέμπτη και μετά έρχονται πιο θερμά χρώματα από την Μεσόγειο «που σημαίνει ότι οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, θα αυξηθεί η υγρασία και θα ανέβει η θερμοκρασία ».

Ειδικά για τον καιρό την περίοδο των Χριστουγέννων ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι μέχρι και την παραμονή, την Παρασκευή, δεν περιμένουμε βροχοπτωσεις, ενώ ανήμερα 25 Δεκεμβρίου, το Σάββατο, η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 18-20 βαθμούς Κελσίου ενώ «ίσως να έχουμε πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο χωρίς κάτι αξιόλογο».

Recommended For You

About the Author: efoni