Ο Θ. Καρτερός βρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη- «Χρήσιμος ηλίθιος»

Απογοήτευση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμμετοχή 180.000 μελών του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία για την αλλαγή ονομασίας του κόμματος, και ο αρθρογράφος της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» Θανάσης Καρτερός ανέλαβε να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Θ. Καρτερός, σε άρθρο του με τίτλο «Αμορτισέρ Ανδρουλάκης», επιχειρεί να διακωμωδήσει τη δημοκρατική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ, τα βάζει με τα… ΜΜΕ που στηρίζουν τη δημοκρατική παράταξη, αφήνει σκαιούς υπαινιγμούς και απειλεί εμμέσως ότι η αντίστοιχη ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ (για την εκλογή του μοναδικού υποψηφίου Αλέξη Τσίπρα) θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο κ. Καρτερός δεν διστάζει, μάλιστα, να επιτεθεί με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «χρήσιμο ηλίθιο» και «αμορτισέρ» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποκαλύπτει, έτσι, εμμέσως, τους φόβους που επικρατούν στην Κουμουνδούρου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», φόβοι που αιτιολογούν τις επιθέσεις εναντίον της δημοκρατικής παράταξης και του αρχηγού της.

Γράφει αναλυτικά ο Θ. Καρτερός:

«Άντε τώρα να τα βάλεις με τον πήχη. Δικός τους είναι, όπου θέλουν τον βάζουν, τον ανεβάζουν ή τον κατεβάζουν. Ντόρος να γίνεται, σενάρια να στήνονται, δημοσκοπήσεις να κατασκευάζονται, κι ας καίγεται κυριολεκτικά ο κόσμος. Ας γίνεται της κακομοίρας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του σούπερ μάρκετ, τα νοίκια, τα σακατιλίκια και τα πανωπροίκια του Μητσοτάκη. Εμείς θα χάσκουμε με το πόσοι -λέγεται ότι- ψήφισαν προχθές να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από το βάρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ, κρατώντας όμως και λίγο ΚΙΝ.ΑΛΛ., μην μπλέξει και με το ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Μπερδευτήκατε; Εντάξει, αυτό το μπέρδεμα κρατάει μακριά την εφορία.

Μέτρησε λοιπόν ο και εκδότης Μαρινάκης έναν-έναν όσους έσπευσαν να ψηφίσουν την αναβάπτιση του ΠΑΣΟΚ -από τον Ανδρέα στον Ανδρουλάκη, αυτή κι αν είναι αλλαγή…- και αποφάνθηκαν τα Νέα του ότι ο πήχης ανέβηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ ψηλά. Πηχυαία ζόρια! Και είναι μια φορά βλάκες όταν υποθέτουν ότι θα δυσκολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ξεπεράσει τον πήχη τους. Δυο φορές βλάκες γιατί, προκαλώντας έτσι ένα ολόκληρο κόσμο, τον σπρώχνουν οι ίδιοι στις κάλπες της Κυριακής. Και τρεις φορές βλάκες γιατί φαντάζονται στήνοντας αυτή την πασαρέλα ότι ο κόσμος θα ασχολείται με τον Ανδρουλάκη και θα ξεχάσει τον Μητσοτάκη. Τον αγαπημένο της ντουντούκας τους.

Αυτός είναι ο σκοπός. Στα παλιά τους παπούτσια ο Ανδρουλάκης με τη σοσιαλδημοκρατία και τον γλωσσοδέτη του. Χρήσιμος ηλίθιος είναι γι’ αυτούς. Αμορτισέρ που το προορίζουν να απορροφά τα τραντάγματα από τις λακκούβες της πολιτικής Μητσοτάκη. Και να κλείνει τον δρόμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ – εγώ είμαι πιο όμορφος, ιδού η κάλπη ΜΟΥ. Κοντά στα άλλα παράδοξα ζούμε έτσι και το παράδοξο της πασαρέλας. Τα ΜΜΕ, που στηρίζουν ασμένως Μητσοτάκη, να στηρίζουν και Ανδρουλάκη, που τα βάζει -έτσι δεν είναι;- με τον Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα, σού λένε, να κόψουμε, να ανακόψουμε, να διακόψουμε, και με τον Ανδρουλάκη κάπως θα προκόψουμε. Εξ ου και η νέα χρήση του πήχη.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Και μια φιλική συμβουλή προς μετρητές, μετρημένους και αμέτρητους. Με τον πήχη πολλά μπορούν να κάνουν, αλλά ας προσέξουν να μην καθίσουν πάνω του…».

Recommended For You

About the Author: efoni