Ο Δήμος Ωρωπού γιορτάζει την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μετά από δύο ματαιώσεις των επίσημων εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου (το 2020 και το 2021) λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ίσχυσαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 ο Δήμος Ωρωπού είναι έτοιμος να γιορτάσει την Εθνική Εορτή απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό.

Από νωρίς το πρωί θα γίνουν εορτασμοί σε τοπικό επίπεδο, ενώ επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δήμο μας έχει ως εξής:

09:00 Πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους ιερούς Ναούς του Δήμου.

10:15: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αγ.Γεώργιος) στα Νέα Παλάτια Ωρωπού. Θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας – Ἁμαρουσίου – Ωρωπού Κύριλλος παρουσία των τοπικών Αρχών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εκπροσώπων των Συλλόγων και λοιπών φορέων.

10:30: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού και Ν.Παλατίων Κωνσταντίνο Τετρίγκα.

11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και κατάθεση στεφάνου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ηλιάσκο, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη, από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, τους μαθητές των σχολείων, των Συλλόγων του Δήμου και εκπροσώπων φορέων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Κ.Ε.Δ.Ω. με το συντονισμό της μαέστρου Αθανασίας Καρελιώτη.

11:30: Συγκέντρωση των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας στην Οδό Προποντίδος για την Μαθητική Παρέλαση.

12:00: Έναρξη παρέλασης μαθητών και συλλόγων στην παραλιακό λεωφόρο Προποντίδος – Γ.Δροσίνη.

Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει από την οδό Γ. Γεννηματά και Προποντίδος και το σύνθημα θα δοθεί από τον τελετάρχη Παναγιώτη Κιούση. Εκφώνηση των συμμετεχόντων στην παρέλαση σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Recommended For You

About the Author: efoni