Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει θέσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα και την Αττική.

Ειδικότερα μετά την έγγραφη προειδοποίηση από το Υπ. Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας, τη ΓΓΠΠ, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το ΕΣΚΕΔΙΚ και το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Αρχή έθεσε σε 24ωρη επιφυλακή το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου ενώ μηχανήματα έργου και οχήματα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ώστε να συνδράμουν σε περιπτώσεις που χρειαστεί.

Παράλληλα για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων, μετά από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς διατέθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής λαστιχοφόρος φορτωτής, ο οποίος θα σταθμεύει από σήμερα το απόγευμα στην κάτω πλατεία Ντραφίου Αχαιών και Δωριέων.

Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις γενικές οδηγίες της ΓΓΠΠ https://www.civilprotection.gr/el που εστάλησαν και από το 112 ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 22940 22222 .

Recommended For You

About the Author: efoni