Ο Δήμος Παιανίας δημιουργεί κοινόχρηστο πολυχώρο στα Γλυκά Νερά

Στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινόχρηστου πολυχώρου στα Γλυκά Νερά, προχωρά ο Δήμος Παιανίας. Πρόκειται για μια έκταση 2.398,40 τ.μ., η οποία βρίσκεται στην οδό Σολωμού κι εκεί θα δημιουργηθεί παιδική χαρά συνολικού εμβαδού 340 τ.μ., χώρος πλατείας και χώρος εκγύμνασης με την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων. Το υπόλοιπο τμήμα θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου, με πλήθος νέων δέντρων και θάμνων, ενώ θα δημιουργηθούν πέντε διάδρομοι περιπάτου από κυβόλιθους, που θα καταλήγουν στην πλατεία.

 

 

Η παιδική χαρά θα περιβάλλεται από ξύλινη περίφραξη, η οποία θα παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια, ενώ το ύψος της θα είναι τέτοιο, ώστε να μην την απομονώνει οπτικά από τον περιβάλλοντα χώρο.

 

 

Περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Το έργο είναι προϋπολογισμού 565.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

 

 

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στον χώρο του Κοιμητηρίου Γλυκών Νερών, προϋπολογισμού 235.500 ευρώ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός χώρου πρασίνου στο κέντρο του ελεύθερου χώρου του Κοιμητηρίου, εμβαδού 500 τ.μ., δρόμους με κυβολιθόστρωση περιμετρικά αυτού, παρτέρια με φύτευση και θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Στον χώρο πρασίνου θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, θα φυτευτούν δέντρα και θάμνοι, καθώς επίσης και εποχιακά άνθη. Ακόμη, θα γίνει συμπλήρωση της τσιμεντόστρωσης σε χωμάτινους διαδρόμους και τσιμεντόστρωση του περιμετρικού δρόμου ανατολικά του Κοιμητηρίου, όπου θα τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στο όριο του πρανούς. Για την προστασία του χώρου από τα όμβρια ύδατα θα τοποθετηθούν κατάλληλες σχάρες και αγωγοί που θα τα απομακρύνουν. Τέλος, σε όλα τα παρτέρια θα εγκατασταθεί αυτόματο ποτιστικό σύστημα.

 

«Ο Δήμος Παιανίας προχωρά στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είχαμε δεσμευτεί εξαρχής για την κεντρική στόχευση της διοίκησης να ανατρέψει το απαράδεκτο γεγονός, ένας δήμος στους πρόποδες του Υμηττού να μην διαθέτει κοινόχρηστους χώρους», δήλωσε ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης και πρόσθεσε: «Με πείσμα και μεθοδικότητα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα, δημιουργώντας έναν δήμο φιλικό προς τον δημότη και τους επισκέπτες του».

Recommended For You

About the Author: efoni