Ο Δήμος Αχαρνών κλείνει οικονομικές εκκρεμότητες δεκαετιών

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται πλέον ο Δήμος Αχαρνών όσον αφορά στην οικονομική του κατάσταση, καθώς δόθηκε τέλος σε εκκρεμότητες και προβλήματα δεκαετιών.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός αποδείχθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις του, καθώς ολοκληρώθηκε μια τεράστια προσπάθεια για να αποκτήσει επιτέλους ο Δήμος Αχαρνών μια «οικονομική» ταυτότητα. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της δημοτικής αρχής και συνεχίστηκε για δύο ολόκληρα χρόνια, για να ολοκληρωθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπερψήφιση σημαντικών θεμάτων.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί των δύο τελευταίων ετών (2019-2020) με τον Δήμο να αφήνει πίσω του βαρίδια του παρελθόντος, αφού η έλλειψη ισολογισμών εμπόδιζαν την ανάπτυξή του. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια μάλιστα ο ισολογισμός για το 2020 έχει θετικό πρόσημο.
Στο προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή μέσω της διεύθυνσης Οικονομικών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Βρεττού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, κατόρθωσαν με σχέδιο και προγραμματισμό να συμμαζέψουν εκκρεμότητες ετών, οργανώνοντας την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Παράλληλα, μετά από επίπονη προσπάθεια, επιμονή αλλά και την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για ξεκαθάρισμα των πολυετών εκκρεμοτήτων, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων τριών ζημιογόνων επιχειρήσεων του δήμου (Επενδυτική, ΚΑΔΑ και ΔΕΝΔΑ), οι οποίες και απασχολούσαν για χρόνια τον δήμο.
Ο δήμος, μετά από εισήγηση του δημάρχου προς το σώμα του Δ.Σ, η οποία εγκρίθηκε με πλειοψηφία αναλαμβάνει, τις υποχρεώσεις των τριών επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία. Επίσης, αναλαμβάνει υποχρεώσεις προς εργαζόμενους εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθούν οι οφειλές προς προμηθευτές είναι να διαθέτουν όλα τα νόμιμα παραστατικά, να μην έχουν παραγραφεί τα ποσά και να έχουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό και όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του πλάνου τόνισε τα εξής:

«Εφαρμόζουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας και έχουμε απτά αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δήμος είχε οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια κ.α. Προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου και για πρώτη φορά καταφέραμε να έχουμε θετικό πρόσημο, έστω και μικρό, στον ισολογισμό του δήμου. Επιπλέον, για πρώτη φορά, μετά από καιρό, ο δήμος δεν βρίσκεται με δεμένα χέρια ενώπιον των δημοτών του. Μπορούμε και κάνουμε έργα με ίδιους πόρους, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μας. Συνεχίζουμε, κοιτάζοντας μπροστά και αφήνοντας πίσω την οικονομική μιζέρια. Δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να πετύχουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και να μας δοθεί η δυνατότητα για να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για την πόλη μας».

Πλέον, ο Δήμος θα προβεί και σε άλλες ενέργειες, οι οποίες θα συντελέσουν στη βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης, όπως για παράδειγμα η αναχρηματοδότηση των δανείων του, καθώς με την προϋπάρχουσα κατάσταση ήταν αναγκασμένος να καταβάλει υψηλά τοκοχρεολύσια. Κυρίως όμως αποκτά οικονομική υπόσταση και επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα μετά από πολλά χρόνια.

Recommended For You

About the Author: efoni