Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στον Αθήνα 9.84 για το βιβλίο του «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας»

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη για το νέο βιβλίο του με θέμα «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας».

Μιλώντας στην εκπομπή «Μια ημέρα στην Αθήνα» ο κος. Φιλίππου αναφέρθηκε σε λιγότερο γνωστές πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα των κατοίκων της Αττικής έναντι του Τούρκων τονίζοντας ότι «η ειδοποιός διαφορά στην Επανάσταση στην Αττική είναι ότι δεν ξεκίνησε από την πόλη, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές, αλλά από τα χωριά. Αυτό ήταν λογικό γιατί το αρχοντολόι της Αθήνας συμβίωνε αρμονικά με την οθωμανική ηγεσία» τόνισε.

Στη συνέχεια ο κος. Φιλίππου, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της σκλαβωμένης Αθήνας και τον αγώνα των χωρικών της Αττικής και των οπλαρχηγών τους να την απελευθερώσουν, κατορθώνοντάς το τελικά, μέσα από ηρωικές πράξεις, στις 25 Απριλίου.

Τέλος, ο δήμαρχος Σαρωνικού επανέφερε την πρότασή του να καθιερωθεί η 25η Απριλίου ως ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τον τουρκικό ζυγό και σημείωσε: «Είναι μια πρόταση που έχουμε ήδη κάνει στον δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένουμε ανταπόκριση».

Ακούστε τη συνέντευξη από το 34:43’ – 39:37΄:

https://www.mixcloud.com/%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91984/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-11-05-2021/#repost

Recommended For You

About the Author: efoni