Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στην επετειακή έκθεση «Ελλάδα 1821-2021» στο Ζάππειο Μέγαρο

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, παρευρέθηκε στην επίσημη έναρξη της επετειακής έκθεσης «Ελλάδα 1821-2021» που πραγματοποιείται το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο  υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, πλήθος δημάρχων και προσκεκλημένων που επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, και το περίπτερο του δήμου Σαρωνικού με θέμα «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας».

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που ο δήμος Σαρωνικού συμμετέχει σε αυτή την ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση ακριβώς γιατί αναγνωρίζεται η μεγάλη του προσφορά στην ανάδειξη της ιστορίας του 1821 στην Αττική. Ένα κομμάτι της ιστορίας του ‘21 άγνωστο στο ευρύ κοινό με τις προσπάθειες του δήμου Σαρωνικού γίνεται γνωστό, όπως επίσης και ότι η 25η  Απριλίου θα πρέπει να αναγνωριστεί ως επίσημη εορτή της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα επαναστατημένα χωριά της Αττικής», δήλωσε ο κος. Φιλίππου απευθυνόμενος στους επισκέπτες.

Στο περίπτερο του δήμου που θα λειτουργεί και αύριο Κυριακή 3 Οκτωβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 αλλά και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου από τις 16:00 έως τις 21:00, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα για την Επανάσταση στην Αττική, για τη συμβολή των χωριών στην Απελευθέρωση της Αθήνας και να μάθουν άγνωστες λεπτομέρειες για τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων που οδήγησε στην απελευθέρωση της Αττικής από τον Οθωμανικό ζυγό.

Recommended For You

About the Author: efoni