Ο άγνωστός διάλογος Δένδια – Μπογδάνου μετά το επεισόδιο στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σαν να μην είχε καταλάβει τίποτα απ’ όσα είχε πει στη Βουλή και σε έντονο ύφος ο Νίκος Δένδιας, έκανε το… λάθος να πλησιάσει τον υπουργό Εξωτερικών.

Κοιτώντας προς τα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών, όπου καθόταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Νίκος Δένδιας «άστραψε και βρόντηξε» για τα όσα είπε πει νωρίτερα ο (πρώην πια) βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν η συζήτηση (της ελληνογαλλικής συμφωνίας) στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τελείωσε και οι βουλευτές αλλά και ο υπουργός βγήκαν από την αίθουσα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πλησίασε τον Νίκο Δένδια.

Ο βουλευτής φάνηκε να μην είχε καταλάβει (ή να έκανε ότι δεν είχε καταλάβει) πως το έντονος λόγος του υπουργού Εξωτερικών είχε τον ίδιο αποδέκτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σαραντάκος στο OPEN, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ρώτησε τον Νίκο Δένδια: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;». Και μάλλον την απάντηση που πήρε, δεν την περίμενε. Και όταν ρώτησε «γιατί», άκουσε τον Νίκο Δένδια να του απευθύνεται τον ενικό. «Αυτά που είπες, ήταν απαράδεκτα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και… έφυγε, με τον διάλογο να κρατά λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι φράσεις πως ο κομμουνισμός είναι δικαίωμα του φιλελευθερισμού και πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους (σ.σ. με αναφορά σε φράση του Γρίβα), ήταν εκείνες που εξόργισαν το Μαξίμου. Μόλις το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τα… έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σλοβενία, η συζήτηση με τον πρωθυπουργό δεν κράτησε πάνω από 2-3. Και η απόφαση για διαγραφή ήταν άμεση.

Recommended For You

About the Author: efoni