Ουκρανία: Φόβοι για χτύπημα στο κονβόι των Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Η επιχείρηση εκκένωσης από τη Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη, με την πομπή αυτοκινήτων που μεταφέρει τους 82 Έλληνες πολίτες να έχει περάσει ήδη από τον πρώτο σταθμό ελέγχου και δύο ώρες μετά να συναντά τον δεύτερο.

Ο στόχος είναι να μετακινηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια το κονβόι προς τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να παράσχει στους Έλληνες πολίτες κάθε δυνατή αρωγή.

Πληροφορίες λένε πως 21 είναι τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν 82 Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλά και αποστολές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο σήμανε συναγερμός καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις πως μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς, που μάχονται στην περιοχή!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση

Το κονβόι ξεκίνησε από τις 11 το πρωί από την πολιορκημένη Μαριούπολη με στόχο να διασχίσουν την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν σώοι στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Ανατριχιάζει η περιγραφή του Δανέζη για τη διαδρομή των Ελλήνων που έφυγαν από τη Μαριούπολη

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που περιέγραψε στην τηλεόραση του Open ο πολεμικός ανταποκριτής Σωτήρης Δανέζης για τα όσα έζησαν πριν από λίγο οι Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας χτυπήθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.

Το κονβόι θα διανυκτερεύσει στη Ζαπορίζια, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο θα υπάρξει επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη και το ΥΠΕΞ για να διαπιστωθεί αν όλα τα μέλη της αποστολής έχουν φτάσει στο σημείο με ασφάλεια.

Recommended For You

About the Author: efoni