Ουκρανία: Η απόλυτη καταστροφή στην Μαριούπολη

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας εναντίον του λιμανιού της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές ύψους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των τοπικών αρχών.

«Κάθε έγκλημα, κάθε δολοφονία και καταστροφική ενέργεια που έχει διαπράξει ο εισβολέας πρέπει να καταγραφεί και να σταλεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βάντιμ Μποϊτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ειδική επιτροπή συμβούλων θα αναλάβει να καταγράψει τέτοιου είδους ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τον βομβαρδισμό νοσοκομείου και την καταστροφή ογκολογικής μονάδας από ρωσικό βομβαρδισμό κατήγγειλε ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ Βλάντισλαβ Ατροσένκο.

«Αρκετές βόμβες έπληξαν το νοσοκομείο και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, ειδικότερα όμως η ογκολογική μονάδα καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε ο Ατροσένκο, προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ επανέλαβε ότι η πόλη του δεν έχει νερό και ηλεκτρικό, ενώ τα αποθέματα σε φαγητό και φάρμακα θα διαρκέσουν το πολύ μία εβδομάδα ακόμα. «Οι μοναδικές προμήθειες έρχονται από τον στρατό και από εθελοντές», πρόσθεσε, αποτυπώνοντας τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της μαρτυρικής ουκρανικής πόλης.

«Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, οδεύουμε προς μία μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε ο Ατροσένκο. Μάλιστα, ο ίδιος υποφέρει από πνευμονία, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει πως θα γίνει καλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni