Οριστικό: Ανοίγουν για όλους τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου

Για τις 31 Μαΐου έχει οριστικοποιηθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως θα μπορούν όλοι να τα επισκεφθούν – και όχι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Open, τα γυμναστήρια έμειναν για πολύ καιρό κλειστά λόγω του παρατεταμένου lockdown, με το άνοιγμά τους να κρίνεται επιβεβλημένο τόσο για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, όσο και για όλους τους πολίτες.

Μάλιστα, εν είδει αστεϊσμού, ο υπουργός αποκάλυψε πως και ο ίδιος στην καραντίνα έφτασε τα 100 κιλά, τα οποία κατάφερε να ρίξει στα 91 με σκληρή δίαιτα.

O κύριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε, παράλληλα, στο πακέτο στήριξης στην εστίαση, διευκρινίζοντας πως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από όταν λάβουν τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα αντίστοιχα ποσά στο λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων θα ανοίξει μεταξύ 28 και 30 Μαΐου, διευκρινίζοντας πως αφορά όλα τα γυμναστήρια και παιδότοπους, καθώς δεν μπαίνει θέμα μείωσης τζίρου, ενώ τα ποσά θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν το ποσό των 4.000 ευρώ, όσοι έχουν πάνω από 9 εργαζομένους 17.000 ευρώ, ενώ όπως εξήγησε στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά.

Recommended For You

About the Author: efoni