Οι σατανιστές της Παλλήνης: Οι νεαροί που προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο

28 Δεκεμβρίου του 1993. Τότε που όλη η Ελλάδα, συγκλονισμένη, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τρία νέα παιδιά τα οποία κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία δυο γυναικών. Είναι τότε που ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον όρο «σατανισμός» και τότε που γονείς και εκκλησία συμβούλευαν τα παιδιά πώς να αποφύγουν την μύηση σε σατανικές τελετές.

Στο εδώλιο κάθονται οι Ασημάκης Κατσούλας, Εμμανουήλ Δημητροκάλης και Δήμητρα Mαργέτη, οι οποίοι αποκαλύπτουν με λεπτομέρειες τις φρικιαστικές εγκληματικές ενέργειες τους.

Ο Ασημάκης Κατσούλας στα 21 του και ο Εμμανουήλ Δημητροκάλης στα 19 του προσπαθούσαν μέσα από τελετές «μαύρης μαγείας» να μυήσουν συνομήλικους τους στην περιοχή της Παλλήνης και στο Κορωπί. Η αστυνομία συνέλαβε και τη φίλη του Κατσούλα, Δήμητρα Μαργέτη η οποία στα 18 της κατηγορούνταν για συνεργεία στα εγκλήματα.

27 Αυγούστου του 1992. Η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου, με το πρόσχημα της λευκής μαγείας, αποπλανείται στη θέση Σέσι στο Κορωπί.

Οι Κατσούλας και Δημητροκάλης αφού την έγδυσαν, της φόρεσαν χειροπέδες, την έβαλαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί και τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι.

Όταν διαπίστωσαν ότι η ανήλικη δεν είχε πεθάνει, τη στραγγάλισαν και μετά ασέλγησαν στο άψυχο κορμί της. Αμέσως μετά ο Κατσούλας βιάζει την νεκρή 14χρονη και μαζί με τον Δημητροκάλη περιλούζουν το σώμα της με βενζίνη και το καίουν προκαλώντας μάλιστα πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού. Η Μαργέτη είχε περιγράψει τότε στους δημοσιογράφους:

«Μου είπε (ενν. ο Κατσούλας) ότι κάποιος δαίμονας θέλει κάποια κοπέλα επειδή του άρεσε και θα έπρεπε να πάμε και να την πάρουμε. Θα την αφήναμε κάπου και απλά θα εξαφανιζόταν»

Μεγάλη Τετάρτη. Απριλίος του 1993. Η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, καμαριέρα στο ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και μητέρα δυο παιδιών, «πέφτει» τυχαία πάνω στους δράστες τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της. Το σκηνικό εξελίσσεται στα Γλυκά Νερά Αττικής. Η Γιούργα πείθεται ότι οι δράστες είναι αστυνομικοί (της έδειξαν ψεύτικες ταυτότητες) και ακολουθεί τους σατανιστές σε ερημική τοποθεσία στο Κορωπί. Οι δράστες τις φόρεσαν χειροπέδες, την έγδυσαν και τη βίασαν ενώ ο Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα, για να μην μπορεί να αναγνωριστεί!

Η Μαργέτη, η οποία δεν ήθελε να συμμετάσχει και παρέμεινε στο σπίτι της είχε δηλώσει:

«Ήξεραν ότι αν σκότωναν Μεγάλη Παρασκευή θα πάρουνε πιο πολύ δύναμη από τα πνεύματα. Χτύπησε το τηλέφωνο γύρω στις 2, 3 δε θυμάμαι και άκουσα το Μάκη με μια ξεψυχισμένη τελείως φωνή, δεν ξέρω αν ήταν από την κούραση, από κλάμα ή από οτιδήποτε άλλο και μου διηγήθηκε τι ακριβώς είχε γίνει. Βρήκανε κάποια κοπέλα ξανθιά ψηλή με ωραίο σώμα, μακριά μαλλιά»

Την 1η Ιουλίου το 1995 το δικαστήριο καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών. Επίσης, τον Μάνο Δημητροκάλλη σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών ενώ τη Δήμητρα Μαργέτη σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών για απλή συνέργεια στις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.

Της αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας.

Recommended For You

About the Author: efoni