Οικονόμου: Πρόστιμα σε μη εμβολιασμένους πιστούς που δεν θα τα τηρούν στις Εκκλησίες

Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να ανακοινώσει νέα μέτρα παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαμηνύει ότι πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε πιστούς που δεν θα τηρούν τον νόμο στις Εκκλησίες.

«Όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί που δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει» είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας για τους μη εμβολιασμένους ότι με τα τεστ θα μπορούν να κάνουν μόνο πράγματα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Με αφορμή, δε, την ανακοίνωση ότι οι μη εμβολιασμένοι πιστοί θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε ιερό ναό ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν έχουν εργαστηριακό τεστ τότε θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κοροονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον στόλο των λεωφορείων από τα 850 το 2019 στα 1.350 σήμερα για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος ο συνωστισμός, ενώ για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος στους μη εμβολιασμένους γιατί συνδέεται με βασικές ανάγκες.

Σχετικά με το λιανικό εμπόριο, σημείωσε ότι θα προχωρήσει όπως το προηγούμενο διάστημα με τεστ που θα ελέγχονται στην είσοδο ενώ ειδικά για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο αλλάζει από τη Δευτέρα, υπογράμμισε ότι δεν επιβάλλεται νομοθετικά και είναι ζήτημα των εμπορικών συλλόγων και επιλογής των επιχειρηματιών.

Recommended For You

About the Author: efoni