Οικονόμου και Βρούτσης με φακέλους στον Άρειο Πάγο – «Να σταματήσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν»

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (12/12) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, πέρασαν την πόρτα του Αρείου Πάγου για να ενημερώσουν την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου και να ζητήσουν την αναβάθμιση των ποινικών ερευνών για την οπαδική βία.

Οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άρειο Πάγο με φακέλους στα χέρια τους, με στοιχεία για τις υποθέσεις σχετικά με την δράση των χούλιγκαν τα τελευταία χρόνια.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, οι δύο υπουργοί εξήλθαν του γραφείου της Εισαγγελέως και μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Οικονόμου: «Ζητήσαμε αναβάθμιση»

«Προσκομίσαμε στην εισαγγελία αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης ώστε να φτάσουμε στην εξάρθρωση και την παραπομπή στη δικαιοσύνη φυσικών και ηθικών αυτουργών για συμπεριφορές που συνδέονται με βία που έχει αθλητικό υπόβαθρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Θα βοηθήσουν για να αντιμετωπίσουμε καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Βρούτσης: «Είμαστε αποφασισμένοι»

«Βρεθήκαμε σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη να καταθέσουμε ενώπιον της Εισαγγελέως πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη για την ασφάλεια στα γήπεδα και τις αξίες του αθλητισμού», είπε από τη μεριά του ο Γιάννης Βρούτσης.

«Η αξία των στοιχείων έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που αποδεικνύουν πως η οπαδική βία, που ξεπερνά τον αθλητισμό, συνδέεται με πρόσωπα και πλέον με εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων. Είναι πραγματικά γεγονότα. Η πολιτεία είναι παρούσα για να δώσει τέλος σε αυτή τη μάστιγα», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Recommended For You

About the Author: efoni