Οικονόμου: Από αύριο οι διαδικασίες επίταξης των ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ

Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιατρικοί σύλλογοι προκειμένου να παρουσιάσουν τα οριστικά αποτελέσματα όσον αφορά τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θα στηρίξουν το ΕΣΥ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει ότι από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν οι διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι 11 ιδιωτικές κλινικές από διάφορες περιοχές έχουν διαθέσει 400 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού στο ΕΣΥ καθώς και 231 κλίνες για περιστατικά non covid.

Μιλώντας για την γενικότερη εικόνα της πανδημίας έκανε λόγο για «επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα» και για πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «παρά τα πολύ περισσότερα κρούσματα έχουμε λιγότερες νοσηλείες» γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «το εμβόλιο είναι το αποτελεσματικότερο όπλο»

Όπως είπε «δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψη και για την πρώτη και για την τρίτη δόση ιδιαίτερα για τους άνω των 65 ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούμε τη μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων και τον έλεγχο για την τήρησή τους».

Οικονόμου για νέα μέτρα

O Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων και απάντησε ότι «συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές και οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την εμβολιαστική κάλυψη και της πρώτης και της τρίτης δόσης» προσθέτοντας σε άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα πως «οτιδήποτε αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια χείλη και μετά τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής ότι έχει να συνεισφέρει».

«Δεν συζητάμε περιορισμό ελευθεριών για τους εμβολιασμένους συμπολίτες, δεν συζητάμε για lockdown, αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου για υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολιασμού

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το αν υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητας και κυρώσεις για την τρίτη δόση. Εκείνο που συζητείται είναι αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδέεται με το αν έχεις κάνει την Τρίτη δόση. Για να είναι κανείς πλήρως εμβολιασμένος θα πρέπει να έχει κάνει και την τρίτη δόση. Η υποχρεωτικότητα δεν είναι στις επιλογές μας συνεχίζουμε με τη φιλοσοφία των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει με έμφαση την εφαρμογή των μέτρων και την τήρησή τους, συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ και ενίσχυση των εμβολιασμών».

Οικονόμου για ΕΥΠ: Καλό θα ήταν η δουλειά της να μένει έξω από την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αυτό μας διακατέχει οριζόντια όσον αφορά την λειτουργία των κρατικών οργάνων, η ΕΥΠ επιτελεί έναν πολύ σημαντικό και σπουδαίο ρόλο με πολύ μεγάλη επάρκεια σε ό,τι αφορά τις απειλές για την εθνική ασφάλεια των πολιτών για τον ομαλό κοινωνικό βίο είτε αυτό αφορά εσωτερικές είτε εξωτερικές απειλές είτε είναι το οργανωμένο έγκλημα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με το αν η ΕΥΠ πραγματοποιεί παρακολουθήσεις απλών πολιτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης σε «απειλές που έχουν και πιο υβριδικά χαρακτηριστικά στον Εβρο είτε με την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις που εγκυμονούν μεγάλες απειλές για την απώλεια ζωής των συμπολιτών μας».

«Να προσθέσω ότι η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή απολύτως επιφορτισμένη με τον ρόλο αυτό» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Θα ήταν καλό και αυτό ακολουθείται κατά κόρον στα ευρωπαϊκά κράτη η ΕΥΠ η δουλειά της και ο ρόλος της να μένει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση και αυτή και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί απέναντι στον διοικητή και τον επικεφαλής της για λόγους προφανείς» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με την αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτει η χώρα δεν περιμέναμε να έχει τέτοιες ευαισθησίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ και να γίνεται κομμάτι μιας δημοσίας πολιτικής αντιπαράθεσης όταν ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ είναι απολύτως στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ενημερώνεται ή να απαντά στα ερωτήματά του» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά την ΕΥΠ.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθεί με τα μέτρα που ισχύουν

H πορεία του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί φέτος «όπως όλες οι πορείες μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 17η Νοέμβρη στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν συνολικά 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου σε δεύτερη ερώτηση, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο όπου θα έχει συναντήσεις με επενδυτές, με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Βρετανών βιομηχάνων, θα μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης Ancient Greeks – Science and Wisdom καθώς και σε εκδήλωση για τους Έλληνες της διασποράς. Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση προφανώς στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και ιδίως στον τουρισμό ενόψει του 2022 ενώ θα θέσει επίσης το μείζον για όλους τους Έλληνες αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Recommended For You

About the Author: efoni