ΟΑΕΔ: Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας σε 75 εταιρείες

«Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ έχουν στο επίκεντρό τους την καταπολέμηση της ανεργίας και για το σκοπό αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην αγορά εργασίας» δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι οι εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» αποτελούν μέρος των δράσεων του Οργανισμού σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή για όλους και δίνουν την ευκαιρία απευθείας συναντήσεων όσων αναζητούν εργασία με τα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν. Οι συναντήσεις γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Επίσης, εργασιακοί σύμβουλοι και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού. Στην εκδήλωση του Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη βελτίωση του βιογραφικού σημειώματος όσων ανέργων ενδιαφέρονται για την κατάλληλη προσαρμογή του, ώστε να ανταποκρίνεται με άρτιο τρόπο στις θέσεις εργασίας που στοχεύουν.

Συγκεκριμένα, στην «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που διοργανώνεται στον Πειραιά, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, από τις 10:00 έως τις 18:00, θα συμμετάσχουν 75 εταιρείες με περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε κλάδους, όπως βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων και άλλων προϊόντων, digital marketing, IT, logistics, τουρισμού, facility management, τηλεπικοινωνιών, υπηρεσιών φύλαξης, παροχής υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, παροχής διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών, εμπορίου, εξυπηρέτησης πελατών, ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, κ.ά. Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν οι εταιρείες είναι σε ειδικότητες, όπως προγραμματιστών, software engineers, τουριστικών επαγγελμάτων, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων γραφείου, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, τεχνικών πεδίου, νοσηλευτών και γενικού ιατρικού προσωπικού, πωλητών καταστημάτων, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, τεχνικών επαγγελμάτων, (όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, μηχανικοί οχημάτων), οδηγών, αποθηκάριων, προσωπικού ασφαλείας, χειριστών μηχανημάτων, εργατών, κ.ά. Προσφέρονται επίσης και θέσεις πρακτικής άσκησης.

Η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-oaed-peiraias-2022.

Οι Ημέρες Καριέρας υλοποιούνται ως μέρος του σχεδιασμού του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχουν στόχο την επιτυχημένη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στον χώρο της εργασίας.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων Ημέρας Καριέρας διέκοψε, πριν από δύο χρόνια, η πανδημία, όμως, από το 2021, ο Οργανισμός προχώρησε, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις δύο πρώτες διοργανώσεις (τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο στην Αθήνα), ενώ τον προηγούμενο μήνα διοργανώθηκε η 3η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στην Πάτρα.

Τονίζει δε ότι τα στοιχεία από αυτές τις εκδηλώσεις έδειξαν ότι «η ανταπόκριση των αναζητούντων εργασία και των επιχειρήσεων είναι εξαιρετική, ενώ το ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές παρουσιάζει διαρκή αυξητική τάση. Στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 28 επιχειρήσεις με 600 θέσεις εργασίας. Στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν και οι αναζητούντες εργασία έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι και αυτό αποτυπώθηκε στη 2η “Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ” στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν 61 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας. Μετά τις δύο αυτές εκδηλώσεις, πολλές επιχειρήσεις επικοινώνησαν με τη ΜΕΜΜΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μελλοντικά, εδραιώνοντας περαιτέρω τη συνεργασία τους με τον ΟΑΕΔ. Ακολούθησε η “Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ” στην Πάτρα, στις 19 Μαρτίου, όπου συμμετείχαν 32 επιχειρήσεις με περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Ναύπακτο».

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Οργανισμός, μέσω της ΜΕΜΜΕ, δίνει τη δυνατότητα στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να προσέλθουν, αποστολής του βιογραφικού τους σε ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ και προωθεί όσα στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πρωτοψάλτης τονίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν άμεσα αποτελέσματα για ανέργους και εταιρείες, καθώς έχουν καταγραφεί προσλήψεις που έγιναν ακόμη και εντός του πρώτου 5ήμερου και συνεχίζονται κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 100% των αναγκών των επιχειρήσεων.

Τις εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» «τρέχει» η ΜΕΜΜΕ, καθώς έχει ως βασικό της αντικείμενο την ενίσχυση των σχέσεων του Οργανισμού με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Για την ταχύτερη εργασιακή ένταξη ή επανένταξη των πολιτών που αναζητούν εργασία και ταυτόχρονα για την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού που αναζητούν οι επιχειρήσεις, ο Οργανισμός προχώρησε στην ενίσχυση και την αναβάθμιση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων & Μεγάλων Επιχειρήσεων. Μέσω της ΜΕΜΜΕ, ο ΟΑΕΔ συνδέει τους ανέργους με τις επιχειρήσεις και “χτίζει” ένα σταθερό δίκτυο σχέσεων με τον κόσμο του “επιχειρείν”. Καθώς οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις είναι βασικοί δημιουργοί νέων θέσεων εργασίας στη χώρα, ο ΟΑΕΔ στοχεύει στη διεύρυνση της σχέσης και της συνεργασίας μαζί τους. Για τον σκοπό αυτό, μέσω της ενισχυμένης Μονάδας, σχεδιάζει και παρέχει, χωρίς κόστος, εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εύρεσης και προεπιλογής προσωπικού στις επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών του και τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα» υπογραμμίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Παράλληλα, προσθέτει: «Διοργανώνουμε τις Ημέρες Καριέρας, έχοντας ως στόχο την επιτυχημένη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Η μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ σε μια πραγματικά Ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης περιλαμβάνει την εδραίωση δράσεων σαν αυτές, που θα μας φέρουν πιο κοντά στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσων προσλήψεων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης υψηλής ζήτησης. Ταυτόχρονα, μέσω των εκδηλώσεων αυτών, οι εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού μπορούν να παρέχουν σε όσους αναζητούν εργασία υπηρεσίες συμβουλευτικής και να τους ενημερώνουν διεξοδικά για το δίκτυο των συμβούλων ανέργων και εργοδοτών που λειτουργεί σε όλη τη χώρα. Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανέργους να βρουν δουλειά και τις επιχειρήσεις να βρουν τους ιδανικούς υποψήφιους για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν. Με αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων “Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ” σε όλη την Ελλάδα».

Περισσότερα στοιχεία για τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων & Μεγάλων Επιχειρήσεων είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/memme, ενώ όλες οι πληροφορίες για την «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στον Πειραιά είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/hmera-karieras-peiraias-2022.

Recommended For You

About the Author: efoni