Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ολόκληρη η κατάθεση του σταθμάρχη- Συνέχεια στην έρευνα

Ο σταθμάρχης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πανικοβλήθηκε όταν οι δύο ανήλικοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, ενώ ταυτόχρονα ο ένας από τους δύο είχε ανοίξει το τσαντάκι μέσης που φορούσε κάνοντας κίνηση να βγάλει κάτι από το εσωτερικό του.

Ο 52χρονος άφησε να εννοηθεί στους αστυνομικούς (χωρίς να το λέει ξεκάθαρα) ότι φοβήθηκε το ενδεχόμενο να υπήρχε μέσα στο τσαντάκι μαχαίρι ή κάτι παρεμφερές.

Αναλυτικά η κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ.:

«Επιβιβάστηκα στο συρμό του Μετρό από την Ανθούπολη με προορισμό τη στάση Αττική, προκειμένου να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως σταθμάρχης στη συγκεκριμένη στάση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής και συγκεκριμένα στην στάση Περιστέρι επιβιβάστηκαν δύο νεαροί και κάθισαν στα καθίσματα δεξιά.

Οι συγκεκριμένοι νεαροί είχαν απρεπή στάση ανεβάζοντας τα πόδια στο κάθισμα, δε φορούσαν μάσκα για την πρόληψη της πανδημίας. Ακολούθως πήρα την πρωτοβουλία ενώ βρισκόντουσαν στο βαγόνι περίπου 10 ακόμα άτομα να τους κάνω παρατήρηση σχετικά με τη στάση τους. Εκείνοι αντέδρασαν με βρισιές και εν γένει απρεπή συμπεριφορά προς εμένα με αποκορύφωμα να σηκωθούν απειλητικά και να έρθουν προς το μέρος μου, ενώ ταυτόχρονα ο ένας εξ αυτών είχε ανοίξει το τσαντάκι τύπου μπανάνα, κάνοντας κίνηση να βγάλει κάτι από το εσωτερικό του.

Εν συνεχεία, πανικοβλήθηκα και ένιωσα απειλή για τη σωματική μου ακεραιότητα με αποτέλεσμα να σηκωθώ και να πάω στο μπροστινό μέρος του βαγονιού, ενώ εκείνοι περίμεναν στο σημείο.

Ακολούθως και ενώ εκείνοι με κοιτούσαν συνεχώς με απειλητικό βλέμμα αποφάσισα να αποβιβαστώ στη στάση Ομόνοια, με σκεπτικό να κατέβουν και άλλοι επιβάτες, γεγονός το οποίο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αποβιβαστώ μόνος μου. Ταυτόχρονα μαζί με εμένα αποβιβάστηκαν και τα εν λόγω άτομα, τα οποία κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μου, όπου ένας με χτύπησε πίσω από το κεφάλι, με γροθιές.

Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσω στο έδαφος και εκείνοι να συνεχίσουν να με χτυπούν με κλωτσιές σε ολόκληρο το σώμα, μέχρι που έφυγαν προς την έξοδο τη στάσης».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι οι ανήλικοι εισήλθαν στο συρμό του Μετρό από το σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13.03. Εξήλθαν του συρμού στο σταθμό του Μετρό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα την 13.17. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στο σταθμό Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ σταθμό Μοναστηράκι κατά το χρονικό διάστημα 13.20-13.25.

Η έρευνα για την υπόθεση θα έχει και συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επιβάτες του συρμού που είδαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να μιλήσουν για όλα όσα προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού και της αποβίβασης των ανηλίκων και του σταθμάρχη στην Ομόνοια.

Πηγή: newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni