Ξεκινάει το πρόγραμμα «TheGreenCity», στον Δήμο Παλλήνης

Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Followgreen, το οποίο εφαρμόζεται από το 2016, με έμφαση στα σχολεία, ο Δήμος Παλλήνης προχωρά στην υιοθέτηση και του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ανακύκλωσης, TheGreenCity, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την και την εταιρεία  Citipost.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και προβλέπει την ανακύκλωση μέσω Κινητών Πράσινων Σημείων που θα σταθμεύουν, τρεις φορές την εβδομάδα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, σε προκαθορισμένα σημεία.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ για την επόμενη χρονική περίοδο, είναι τα παρακάτω:

Δημοτική Ενότητα 1η στάση     9.30-12 2η στάση               12.30-14.25 3η στάση               14.45-15.40 Ημέρα
ΑΝΘΟΥΣΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Ηρώων Καλαβρύτων και Στεφανή ΛεωφόροςΑΝΘΟΥΣΗΣ 10 (Praktiker/the Mart) ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΡΑΚΑΣ Δημαρχείο, Ιθάκης 12 Πλατεία οδού Ταϋγέτου  Πλατεία Μαβίλη επί της Μαβίλη και Μυριβήλη. ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΑΛΛΗΝΗ Πλατεία Ελευθερίας Αφανών ηρώων και Γαλήνης (ΚΑΝΤΖΑ) Πλατεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ Εργατικές πολυκατοικιες2 (ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Το πρόγραμμα THE GREEN CITY υλοποιείται απο  την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία και απευθύνεται σε περίπου 4εκ. πολίτες, στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Μέσω του THE GREEN CITY, 60 Κινητά Πράσινα Σημεία θα πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια, θα σταθμεύουν και θα λειτουργούν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής, όπως και στον Δήμο Παλλήνης.

Οι πολίτες μπορούν να  ενημερώνονται,  είτε μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY (διαθέσιμη στα AppStoreκαι GooglePlay) για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία,  είτε από  το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Δήμο Παλλήνης. Προσκομίζοντας διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά πολλών κατηγοριών (10) επιβραβεύονται μέσω της σχετικής πλατφόρμας, γνωρίζοντας την στιγμή της παράδοσης τους  τις ποσότητες και τους πόντους  που αναλογούν.

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:

 1. Χαρτί / χαρτόνι
 2. Πλαστικά
 3. Αλουμίνιο
 4. Ανοξείδωτα αντικείμενα
 5. Μεταλλικά αντικείμαν
 6. Γυαλί
 7. Βρώσιμα έλαια
 8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση), Υφάσματα

 

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στον Δήμο Παλλήνης:

 • μελετείστε το πρόγραμμα στάσεων των «Κινητών Πράσινων Σημείων», ώστε να ξέρετε που και ποιες ώρες, κάνουν στάση.
 • επισκεφτείτε την ιστοσελίδαwww.thegreencity.gr ή
 • καλέστε στα τηλ.: 210 9215 5000 ή 6983315927 (Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Καλλιόπη Ζινέλη.

Recommended For You

About the Author: efoni