Ξεκίνησε το νέο μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης του Δήμου Κρωπίας

Ξεκίνησε, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2021το νέο μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης, σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίναςμήκους 77 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 6.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο μελετήθηκε από το Δήμο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου την έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος ΚρωπίαςΟι εργασίες άρχισαν, από την περιοχή «Κόντρα Κούκε», στις οδούς, Κραναού, Zακύνθου, Ιθάκης-Καρπάθου και συνεχίζεται. Το νέο έργο αναπτύσσεται στη βόρεια περιοχή της Αγίας Μαρίνας και περιλαμβάνει τις περιοχές,  Μεγάλο και Μικρό Μετόχι, Κόντρα Κούκε, Αμπελώνα-Προϊλιόπεσι, Πανόραμα, Φάρσα, Αγ. Γεώργιος, Μακριά Πεύκα και Παράδεισος. 

Οι προδιαγραφές του έργου

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση υποδομής ύδρευσης,  με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κρωπίας και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα χαμηλών ή υψηλών πιέσεων, τις συνεχείς βλάβες στο παλαιό δίκτυο ενώ καλύπτει ακόμα και περιοχές με ορισμένες οικίες που δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης .σ όπως σε μια περιοχή στο Κόντρα Κούκε).

Ειδικότερα, θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο δίκτυο σε άλλη θέση με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, PE100,  ονομαστικής πίεσης 16atm. Οι αγωγοί είναι διαμέτρου, Φ200, Φ140, Φ125 και Φ90. Τοποθετείται πλέγμα σήμανσης των νέων αγωγών για την αποφυγή βλαβών από άλλα έργα που θα γίνουν μελλοντικά. Υπάρχουν προβλέψεις, για αντλητικά συγκροτήματα που θα εξισορροπούν αυτόματα διαφορές πιέσεων, δικλείδες ασφαλείας και αντεπιστροφής ώστε εάν σημειωθεί μια βλάβη να αφορά μικρό τμήμα του δικτύου και να μην διακόπτεται η ύδρευση σε μεγάλες ζώνες δικτύων καταναλωτών.

Επίσης, σε όλο το μήκος του έργου αναπτύσσεται σημαντικός αριθμός νέων πυροσβεστικών  κρουνών που θωρακίζουν αποφασιστικά την  περιοχή από περιστατικά  πυρκαγιών. Είναι σημαντικό ότι η μελέτη που υλοποιείται προβλέπει, συστήματα αυτόματης ενεργοποίησης των αντλητικών συγκροτημάτων με μπαταρίεςσε περίπτωση πτώσης ηλεκτρικής τάσης ή διακοπής ρεύματος (μια συνηθισμένη περίπτωση σε  πυρκαγιές). Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα λειτουργήσει με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και τις συνδέσεις με τους τροφοδοτικούς αγωγούς της ΕΥΔΑΠ. 

Recommended For You

About the Author: efoni