Νόβακ Τζόκοβιτς: Έφθασε στο Βελιγράδι ο Σέρβος

Οι Σέρβοι υποδέχθηκαν τον διεθνή τους άσο στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, φωνάζοντας ρυθμικά «Νόλε». Η επιλογή του να ταξιδέψει στη σερβική πρωτεύουσα είναι βαθιά συμβολική, δεδομένου ότι η κατοικία του βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και η οικογένειά του μένει εκεί, γράφει το Euronews.

Θερμά μηνύματα στον Τζόκοβιτς έστειλαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι της σερβικής πρωτεύουσας. Ο Τζόκοβιτς έχει συντριπτική υποστήριξη από τη χώρα του, με το Σέρβο πρόεδρο να λέει οτι η Αυστραλία «ντροπιάστηκε».

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις θεωρείται ευρέως ως θύμα – με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να σπεύδουν να τον υπερασπιστούν με συγκινησιακά φορτισμένα λόγια που έχουν βαθιά απήχηση στο κοινό αλλά εξυπηρετούν παράλληλα και τα δικά τους συμφέροντα, γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, , προσπάθησε να ακολουθήσει μια λεπτή εξισορροπητική γραμμή, ενθαρρύνοντας τους εμβολιασμούς την ώρα που υπερασπίζεται σταθερά τον αγαπημένο «γιο» του έθνους. «Όταν δεν μπορείς να νικήσεις κάποιον στο γήπεδο, τότε κάνεις τέτοια πράγματα», είπε την περασμένη εβδομάδα μετά την κράτηση του σταρ του τένις από τις αυστραλιανές αρχές και την ακύρωση της βίζας του.

Στον Τζόκοβιτς χορηγήθηκε ιατρική εξαίρεση για να εισέλθει στην Αυστραλία με βάση την υποβολή αποδεικτικών στοιχείων ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον Δεκέμβριο. Αλλά αργότερα αναγνώρισε ότι δεν κατάφερε να απομονωθεί αμέσως αφού έμαθε για το αποτέλεσμα Ο Βούτσιτς και οι Σέρβοι συνέχισαν να τον στηρίζουν.

 

«Είμαι περήφανος που μέσα από την προσπάθειά μας μπορέσαμε να βοηθήσουμε έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών», είπε ο Σέρβος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνική τηλεόραση της Σερβίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Τζόκοβιτς αν τελικά έπαιρνε τη βίζα, θα έπαιζε με τον συμπατριώτη του Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς που κατατάσσεται στην 78η θέση, στο στάδιο Rod Laver Arena

Ο τελευταίος αντιμετώπισε τελικά τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο της Ιταλία τον οποίο κερδισε, αφιερώνοντας τη νίκη του στον Σέρβο συμπατριώτη του, λέγοντας ότι ο Τζόκοβιτς είχε άδικη αντιμετώπιση από τους πολιτικούς.

Recommended For You

About the Author: efoni