Νεκρό με εγκαύματα μεταφέρθηκε βρέφος στο Παίδων

Νεκρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων ένα βρέφος ενός έτους και για τον θάνατό του έγιναν δύο συλλήψεις.

Το άτυχο κοριτσάκι συνοδεία της γιαγιάς του διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ λίγο μετά κατέφθασε στο νοσοκομείο και η μητέρα του.

Όπως διαπιστώθηκε το βρέφος έφερε σοβαρά εγκαύματα στα πόδια.

Η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα και τη γιαγιά του κοριτσιού που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πώς κάηκε το μωρό από καυτό νερό – Το μοιραίο λάθος μάνας και γιαγιάς

Με τρεις ημέρες καθυστέρηση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων το βρέφος 15 μηνών, το οποίο κατέληξε από ανακοπή καρδιάς μετά από εγκαύματα που υπέστη από καυτό νερό στο σπίτι της οικογένειάς του στην Αθήνα.

Την περασμένη Δευτέρα (17/1) η 32χρονη μητέρα και η 60χρονη γιαγιά έκαναν μπάνιο στο βρέφος. Από λάθος έριξαν στα πόδια του καυτό νερό, με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί εγκαύματα στα κάτω άκρα. Η μητέρα και η γιαγιά (όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς) έβλεπαν επιφανειακά εγκαύματα στα πόδια του παιδιού, πιστεύοντας ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Όπως είπαν, έβλεπαν ότι το βρέφος είναι υγιές.

Τελικά την Πέμπτη αποφάσισαν να πάνε το βρέφος σε ιδιωτικό ιατρείο για να εξεταστεί από γιατρό. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων, όπου το απόγευμα το βρέφος κατέληξε, παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων που ανέλαβαν την έρευνα συνέλαβαν τη μητέρα και τη γιαγιά του βρέφους για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

Recommended For You

About the Author: efoni