ΝΔ: Με απόφαση Μητσοτάκη εκτός κόμματος ο Αμανατίδης που κατεβαίνει «αντάρτης» στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι κομματικές επιλογές για τη στήριξη προσώπων στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από στελέχη της ΝΔ στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφαση του να θέσει εκτός κόμματος τον πρώην βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ Γιώργο Αμανατίδη, σύμφωνα με πληροφορίες. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από μέρους του για την πρόθεση του να διεκδικήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πλην όμως, πριν από λίγες μέρες η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα δώσει εκ νέου το χρίσμα στον εν ενεργεία περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος διεκδικεί ανανέωση της θητείας τους στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο κ. Αμανατίδης που ήταν βουλευτής κατά την προηγούμενη τετραετία δεν εξελέγη εκ νέου, καθώς η ΝΔ έβγαζε δύο έδρες στην Κοζάνη, ενώ ο ίδιος κατετάγη τρίτος στη σταυροδοσία, με αποτέλεσμα να είναι αυτή την ώρα πρώτος επιλαχών. Μάλιστα, υπό προϋποθέσεις ο κ. Αμανατίδης μπορεί να ήταν και βουλευτής, μιας και η Κοζάνη είναι τετραεδρική περιφέρεια, η υψηλή επίδοση του ΠΑΣΟΚ, όμως, «έκοψε» την τρίτη έδρα της ΝΔ.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει: «Η μεγάλη εμπιστοσύνη που του δείχνουν καθημερινά και το αίτημα εκατοντάδων πολιτών, από όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του τόπου, τον ώθησαν να αποδεχθεί τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία όλων των πολιτών, με έμφαση στη συλλογικότητα και στο αποτέλεσμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς». Επισημαίνει ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση και πιθανή υπαναχώρησή του ή συμβιβασμοί θα ήταν ενάντια στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες υπηρέτησε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια».

Η απόφασή του, όμως, προσέκρουσε στη σαφή πρόθεση της ΝΔ να μην υπάρξει πολυδιάσπαση δυνάμεων ειδικά στο μέτωπο των 13 περιφερειών της χώρας, με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να είναι άμεση. Και, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη στο protothema.gr, η εν λόγω κίνηση είναι ένα μήνυμα και για όσους ενδεχομένως επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τις κεντρικές επιλογές της ΝΔ και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni