ΝΔ: Για πρώτη φορά επικεφαλής γυναίκα στη φοιτητική νεολαία

Μια 24χρονη χημικός, η Κατερίνα Κορωνία, αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη θέση θεωρείται από τις πλεόν κομβικές σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης που τη θέση καταλαμβάνει γυναίκα.

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η οργάνωση των νέων της ΝΔ έχει ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών στην εκπροσώπηση των ανωτάτων οργάνων, ενώ γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης και στο Εκτελεστικό γραφείο. Την ίδια ώρα οι γυναίκες πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στην Αττική και την Περιφέρεια είναι τριπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο αριθμός τους σήμερα αγγίζει τις έντεκα.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η αξιοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών σε καίριες θέσεις, αποτελεί βασική επιδίωξη των νέων και μάλιστα ενθαρρύνεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στα νέα στελέχη και το πρωθυπουργικό γραφείο υπο τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Recommended For You

About the Author: efoni