Νέα Σελήνη στον Κριό την 1η Απριλίου 2022: Τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο

Την 1η Απριλίου 2022 έχουμε την πρώτη επίσημη Νέα Σελήνη της άνοιξης και αυτό δεν είναι ψέμα. Το νέο φεγγάρι έρχεται για να κάνει ποδαρικό στον μήνα και να μας δώσει τη δύναμη και τη φόρα που χρειαζόμαστε για να κάνουμε νέα ξεκινήματα. Ο Κριός είναι ένα ζώδιο της φωτιάς και κρύβει μέσα του όλη την τόλμη, το θάρρος και το πάθος που χρειαζόμαστε για να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να κάνουμε βήματα μπροστά. Με αυτή τη Νέα Σελήνη μπορεί να νιώσουμε μια έκρηξη αισιοδοξίας και ευδαιμονίας και να γίνουμε ανταγωνιστικοί και ασυγκράτητοι. Βέβαια αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή για να μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις που στη συνέχεια μετανιώσουμε. Και αν βάλουμε στην εξίσωση ότι και ο Ερμής είναι στον Κριό, σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, ίσως η λογική μας θα πάει περίπατο και τη θέση της θα πάρει η παρόρμηση, ιδιαίτερα σε συζητήσεις που θα πάρουν φωτιά εξαιτίας της επιπολαιότητας μας.

Ο συμβολισμός

Η Νέα Σελήνη συμβολίζει πάντα την αρχή, το νέο ξεκίνημα και όταν πραγματοποιείται στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Κριό, που κυβερνάται από τον δυναμικό πλανήτη της ενέργειας, της δράσης, της επιθετικότητας και του σεξ, τον Άρη, τότε σημαίνει ότι αυτό το ξεκίνημα γίνεται με μεγαλύτερη ορμή. Ο Κριός είναι γρήγορος, άμεσος, τολμηρός, ανεξάρτητος και είναι σχεδιασμένος να πέφτει στις μάχες με τα μούτρα και να κερδίζει. Είναι ανταγωνιστικός και αν νιώσει ότι χάνει το παιχνίδι, γίνεται ακόμη πιο επιθετικός και αναζητά ευκαιρίες για να διαφωνήσει και να βγάλει το πάθος του με κάθε τρόπο.

Ο Κριός θέλει να δημιουργήσει, να προχωρήσει, να προοδεύσει και βλέπει τον στόχο, χωρίς όμως να βλέπει τις παγίδες και τα εμπόδια. Διεκδικεί και δεν φοβάται, αλλά αυτή η έλλειψη φόβου είναι που πολλές φορές τον βάζει σε περιπέτειες, αφού είναι πολύ ξεροκέφαλος, απερίσκεπτος και ανώριμος και δεν αναγνωρίζει τα λάθη του. Έτσι πολλές φορές, επειδή δεν ακούει κανέναν, ούτε καν τη διαίσθηση του, παίρνει λάθος αποφάσεις και δυστυχώς τις ακολουθεί μέχρι τελικής πτώσης, καθώς δεν θέλει να παραδεχτεί το σφάλμα του και να αναδιπλωθεί. Αυτό το φεγγάρι λοιπόν μπορεί να μας δώσει την ώθηση να βγούμε μπροστά, αλλά θα πρέπει να πατάμε στη γη και να μην είμαστε αφελείς και βιαστικοί. Η Νέα Σελήνη μας προσφέρει και την ευκαιρία αφήσουμε πίσω μας παλιές πεποιθήσεις και συνήθειες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, προκειμένου να κάνουμε χώρο για το καινούριο που επιθυμούμε στη ζωή μας. Έτσι, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αλλάξουμε κεφάλαιο και να αναζητήσουμε νέους και εφευρετικούς τρόπους για να σημειώσουμε πρόοδο.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή στον Κριό δίνει έμφαση στη σκέψη και στις επικοινωνίες, αλλά στα ταξίδια σε μικρές αποστάσεις. Φέρνει περιέργεια, πνευματική εγρήγορση, γρήγορη σκέψη, αλλά και παρορμητικές αντιδράσεις σε συζητήσεις και βιαστικές αποφάσεις. Αυτή η όψη είναι ευνοϊκή για να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να κάνουμε σχέδια, να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας, να διαπραγματευτούμε και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους. Θα είναι μια πολυάσχολη περίοδος με πολλά ραντεβού, συνομιλίες, συναντήσεις, κοινωνική δραστηριότητα και νέες πληροφορίες που θα λαμβάνουμε και θα πρέπει να επεξεργαστούμε.

Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Χείρωνα θα μας βοηθήσει να επουλώσουμε τραύματα του παρελθόντος. Ίσως νιώσουμε ενοχές για τον πόνο που έχουμε προκαλέσει σε άλλους και να πρέπει να ζητήσουμε συγχώρεση, ώστε να βρούμε λύτρωση. Είναι σημαντικό να μην κρατάμε τον πόνο κρυμμένο μέσα μας, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αυτοπεποίθησης, κατάθλιψη και αυτολύπηση. Όπως και είναι σημαντικό να μην αντιδράμε επιθετικά στους άλλους αν δεν μας καταλαβαίνουν.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Χείρωνα από τη μία μπορεί να διευκολύνει τις συζητήσεις για την επίλυση προβλημάτων και επώδυνων σχέσεων, αλλά από την άλλη μπορεί να αποκαλύψει οδυνηρές αναμνήσεις σχετικά με παιδικά τραύματα, προβλήματα επικοινωνίας, προβολή σκέψης, σκληρές κουβέντες, ακόμη και ατυχήματα και τραυματισμούς που σχετίζονται με ταξίδια.

Και μην ξεχνάμε ότι ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Άρης, σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στις 05/04/2022  και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίζουμε φοβίες ή εμπόδια στη δράση μας.

Η διάρκεια της επιρροής

Η Νέα Σελήνη πάντα αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου διάρκειας 28 ημερών. Η επιρροή της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης θα διαρκέσει μέχρι την έκλειψη Ηλίου της 30ης Απριλίου, όταν και θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αφού τότε θα δούμε αν τα νέα ξεκινήματα που κάναμε άξιζαν τον κόπο. Αν όμως είστε έτοιμοι να κάνετε μια νέα αρχή σε κάτι, είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό, θα πρέπει να το επιχειρήσετε από την 1η Απριλίου 2022 έως την Πανσέληνο της 16ης Απριλίου 2022.

Ποιους θα επηρεάσει περισσότερο η Νέα Σελήνη στον Κριό

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στις 11°30′ του Κριού και επηρεάζει περισσότερο τους: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που ο Ήλιος τους (το ζώδιο τους) βρίσκεται από τις 10 έως τις 14 μοίρες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος, ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Πρωταγωνιστές σάς χρίζει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και θέλει από εσάς να πιστέψετε στον εαυτό σας και να κάνετε μια νέα αρχή που θα σας φέρει πιο κοντά στις δικούς σας στόχους και στις δικές σας ανάγκες. Όχι ότι είχατε χάσει την αυτοπεποίθηση σας, αλλά μπορεί οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες να σας είχαν παρασύρει σε μονοπάτια και σε δράσεις που δεν σας εκφράζουν απόλυτα. Τώρα όμως η προσωπική σας φλόγα ανάβει και θα θέσετε σε εφαρμογή σχέδια που θα βελτιώσουν εσάς, από την εμφάνισή σας μέχρι την επαγγελματική σας εξέλιξη. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και θα έχετε την αίσθηση ότι είστε παντοδύναμοι, αλλά και ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος για να προλάβετε όσα έχετε να κάνετε. Θα αισθάνεστε πίεση, διότι συνεχώς θα έχετε νέες ιδέες και νέους στόχους και θα προσπαθείτε να μην χάσετε καμία ευκαιρία. Το φεγγάρι σας γεμίζει με ενθουσιασμό και σας καλεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, και να μην καμφθείτε από εμπόδια που μπορεί να προκύψουν. Έχοντας και τον Ερμή στο ζώδιο σας σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, αυτή είναι η ιδανική στιγμή να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να δείξετε τα ταλέντα σας και να ανοίξετε και τους πνευματικούς σας ορίζοντες αν το επιθυμείτε. Να ξεκινήσετε μαθήματα, να εκπαιδευτείτε σε νέα γνωστικά αντικείμενα, να ξεχωρίσετε. Βέβαια ο Ερμής μπορεί να σας κάνει να τρέχετε δίχως φρένα και να είστε παρορμητικοί τόσο στα λόγια σας όσο και στις αποφάσεις σας και αυτό θα πρέπει να το προσέξετε πολύ. Η σύνοδος του Κρόνου με τον κυβερνήτη σας Άρη σας καλεί να δώσετε σημασία στην ομαδική εργασία και έμφαση στον ρόλο που παίζετε στο κοινωνικό σας δίκτυο, αλλά μπορεί να φέρει και ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Ενώ από την πλευρά του ο Χείρωνας θέλει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, να απελευθερωθείτε από αρνητικά συναισθήματα και να πιστέψετε σε εσάς και τις ικανότητες σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Ή τώρα ή ποτέ», αυτό είναι το μήνυμα που σας στέλνει η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Κριού, που ενεργοποιεί το πιο ψηλό σημείο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, το Μεσουράνημα, το οποίο αφορά την εξουσία, την καριέρα, τη φήμη, την κοινωνική καταξίωση, τον γάμο και τους στόχους σας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσετε τη δική σας μάχη, τον δικό σας αγώνα για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας, να ανελιχθείτε στη σκάλα της ιεραρχίας και να διεκδικήσετε όσα αξίζετε. Δεν θα είναι περίπατος, ούτε θα σας στρώσουν κόκκινα χαλιά και σίγουρα οι προσπάθειες σας μπορεί και να σας εξαντλήσουν, όμως θα πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες και να κυνηγήσετε το όνειρο σας. Να γίνετε οι αρχηγοί, οι κυρίαρχοι της ζωής σας και να ξεκαθαρίσετε αν τα άτομα του περιβάλλοντός σας είναι αξιόπιστα και ότι όντως μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά. Η Νέα Σελήνη μπορεί να ανοίξει δρόμους για την επαγγελματική σας καριέρα και την καταξίωση σας. Αυτό για κάποιους μπορεί να σημαίνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, μια νέα πρόταση που μπορεί να απογειώσει τη φήμη σας και να σας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας. Οι ευκαιρίες σας θα είναι πολλές και η διαίσθηση σας έντονη και πρέπει να επιλέξετε σοφά τις κινήσεις σας και να μην βιαστείτε στις αποφάσεις σας, ούτε να απογοητευτείτε από τυχόν εμπόδια. Χρειάζεται πειθαρχία, επιμονή και υπομονή για να χτίσετε τις βάσεις και να αποκομίσετε τους καρπούς των κόπων σας και να μην αφήσετε τους άλλους να ρίχνουν την αυτοπεποίθηση σας. Με τη σύνοδο Άρη-Κρόνου θα έχετε μια αίσθηση ανικανοποίητου στην ερωτική σας ζωή ή στα οικονομικά, όμως μην παρασυρθείτε, διότι χρειάζεται μέτρο σε όλα.

ΖΥΓΟΣ

Νέα ξεκινήματα και ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να φέρει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού, αλλά αυτή τη φορά όλα θα στηρίζονται σε πιο υγιείς βάσεις. Οι σχέσεις για εσάς τους Ζυγούς είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σας, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για μια αναγκαία επανεκκίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλύσετε όλα, να τσακωθείτε και να ζητήσετε τα ρέστα, αλλά να εξετάσετε τη χρησιμότητα τους και κατά πόσο σας ικανοποιούν. Με τη Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή και τον Χείρωνα σας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα θεμέλια των σχέσεων και των συνεργασιών σας και όχι σε αυτό που θέλετε να παρουσιάζετε. Είστε ευτυχισμένοι; Έχετε ουσιαστική επαφή; Μπορείτε να είστε ο εαυτό σας; Κυνηγάτε τα όνειρά σας; Ή θυσιάζεστε και μένετε μόνο για τα μάτια του κόσμου ή από συνήθεια και φόβο; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα στοιχειώνουν τη σκέψη σας και επειδή ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Άρης, είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και στον 5ο οίκο της χαράς, των παιδιών, της ευχαρίστησης και της αυτοέκφρασης για το δικό σας Ηλιακό ωροσκόπιο, θα θέλετε να βάλετε όρια σε σχέσεις που δεν σας προσφέρουν χαρά και δεν σας γεμίζουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο στις ερωτικές σας σχέσεις, αλλά και στις επαγγελματικές και στις φιλικές, αφού δεν αντέχετε άλλο να έχετε γύρω σας ανθρώπους που να σας προκαλούν ανασφάλεια και να πυροδοτούν δεύτερες σκέψεις. Βέβαια, δεν χρειάζεται να υπάρξουν εντάσεις, διότι τώρα δεν σας συμφέρει να κάνετε επίθεση. Αυτό που θα σώσει την κατάσταση είναι ο διάλογος και ο ρεαλισμός. Με πίστη στον εαυτό σας και τις δυνατότητα σας θα βγείτε κερδισμένοι. Αν υπάρχουν ανοιχτές πληγές και εκκρεμότητες από το παρελθόν, ίσως τώρα τις βρείτε μπροστά σας και θα πρέπει να τις τακτοποιήσετε πρώτα μέσα σας και μετά με τους εμπλεκόμενους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Κριό και τα σενάρια είναι πολλά. Θα έχετε την ανάγκη να θέσετε άλλες βάσεις στη ζωή και στο σπίτι σας και να κάνετε τα πράγματα από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά με τον δικό σας τρόπο. Μπορεί να καταφέρετε να αξιοποιήσετε κάποιο ακίνητο, να κάνετε επισκευές στον χώρο που μένετε ή εργάζεστε ή να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα με έδρα το σπίτι σας, να πάρετε την απόφαση να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας ή μπορεί να προκύψει κάποια χωροταξική αλλαγή είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά. Από την άλλη, ίσως έχετε εξελίξεις σε οικογενειακά ζητήματα και αν υπάρχουν θέματα που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και δεν έχουν λυθεί, ίσως τώρα θα έρθουν στην επιφάνεια για να παρθούν αποφάσεις και να ξεκαθαρίσετε ποιο θα είναι το μέλλον των σχέσεων σας. Η Νέα Σελήνη φέρνει μεγαλύτερη ένταση στον άξονα καριέρας-οικογένειας και ίσως νιώθετε ότι μοιράζεστε ανάμεσα στις υποχρεώσεις σας στη δουλειά και στο σπίτι και μπορεί να έρθετε σε αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που τους χρειάζεστε. Ή μπορεί κάποιο μέλος της οικογένειας να χρειάζεται τη βοήθεια σας και εσείς να πνίγεστε στη δουλειά και να πιέζεστε αφόρητα. Παράλληλα, η σύνοδος Άρη-Κρόνου επηρεάζει τον 2ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με τα οικονομικά και σας καλεί να κάνετε κινήσεις που θα φέρουν σταθερότητα στο πορτοφόλι σας, οπότε δείξτε πειθαρχία και μην κάνετε άσκοπα έξοδα.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni