Νέα μέτρα: Τι φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον μετά τις γιορτές

Με βασικό όπλο τα self test θα γίνουν τα ρεβεγιόν σε μία προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού το διάστημα μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Τις ανακοινώσεις έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση τις πρώτες κρίσιμες εβδομάδες του 2022 όταν, δηλαδή, και αναμένεται – σύμφωνα με τους ειδικούς – το πρώτο χτύπημα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, το οποίο ήδη βιώνουν άλλες χώρες του πλανήτη.

Τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν από τα φαρμακεία, 2 επιπλέον self test για όλους. Με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο μετά την αλλαγή του χρόνου.

«Παράθυρο» για νέα μέτρα από τη νέα χρονιά

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση το πρώτο διάστημα του 2022 κάνοντας λόγο για μια «δεύτερη φάση άμυνας». Όπως εξήγησε, δηλαδή, στις επιλογές της κυβέρνησης υπάρχει η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπουν περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών, μέτρο που θα κριθεί από την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης.

 

Τέλος, εξετάζεται η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Recommended For You

About the Author: efoni