Νέα μέτρα: Τι προβλέπεται από τις εισηγήσεις της Επιτροπής

Νέο πλέγμα μέτρων, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, ανακοινώνει απόψε η κυβέρνηση. Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η λήψη των μέτρων, που έχουν ως βασική στόχευση το συγχρωτισμό στους εσωτερικούς χώρους (διασκέδαση, γήπεδα) φέρεται να ελήφθη με βασικό γνώμονα τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο παραμένει για ισχύ των μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα μέρος των μέτρων με άμεση εφαρμογή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται να κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης νωρίτερα – στις 23.00 ή στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά με διακοπή της μουσικής μία ώρα νωρίτερα.

Επί τάπητος έχει τεθεί και το σενάριο για μόνο για καθήμενους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, όπως και στους χώρους εστίασης με ζωντανή μουσική. Συζητήθηκε, επίσης, και το ποσοστό πληρότητας στα νυχτερινά κέντρα, που αναμένεται να μειωθεί.

Για την εστίαση, οι προτάσεις κινούνται στον άξονα: μείωση της πληρότητας στο 70% ή λειτουργία με πληρότητα 100% αλλά μόνο σε τραπέζια χωρητικότητας έξι ατόμων και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας σε ποσοστό 50%.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε και η κατάσταση στα γήπεδα, με δύο προτάσεις να κυριαρχούν: είτε μείωση στο ποσοστό πληρότητας είτε καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

periorismoi-me-fonto-tin-omikron-poia-metra-prokrinontai0

Μητσοτάκης: Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Recommended For You

About the Author: efoni