Νέα μέτρα: Σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης στο Μαξίμου- Tι θα ανακοινωθεί

Το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους αρμόδιους, προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

Στη συνέχεια, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενώ στις 11 το πρωί θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Στη αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Θάνος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και όλη η επιτροπή των ειδικών.

Τα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, συγκλίνοντας στην εισήγηση νέων μέτρων προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα άμεσης εφαρμογής, καθως και σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022.

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα παντού (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN-95/FFP2 ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ
  • Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Ποια είναι όμως η μάσκα ΚΝ95;

Πρόκειται για τη μάσκα που φέρει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιωγενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94 – 95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Πρόκειται για μάσκα που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί.

Επιπλέον βοηθάει στον αποκλεισμό εισόδων βιολογικών υγρών του φορέα μάσκας σε άλλους, για παράδειγμα όταν βήχει η φταρνίζετε. Ταυτόχρονα μειώνει την αρνητική επίδραση μικρών σωματιδίων αερολύματος που προέρχονται από το τριγύρω περιβάλλον.

Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχής χρήσης.

Μέτρα από 3 Ιανουαρίου 2022

  • Μείωση του ωραρίου καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης
  • Μείωση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους
  • Σημειώνεται ότι δεν θα προβλέπεται χρήση SMS

Recommended For You

About the Author: efoni