Νέα μέτρα: «Ήπιες παρεμβάσεις» με αλλαγή ωραρίων, απαγόρευση ορθίων, διπλή μάσκα στις αρχές του 2022

Τη λέξη «ήπια» χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να περιγράψει τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τις αρχές του 2022 προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατόν την εξάπλωση της μετάλλάξης Όμικρον στην Ελλάδα περιμένοντας και την εισήγηση των ειδικών στη συνεδρίαση τους που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

«Στις αρχές του χρόνου, όταν θα έχουμε ανοιχτή την εορταστική περίοδο, κάποια ήπια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μπει ένα μικρό φρένο στη διασπορά του ιού μετά τις γιορτές», είπε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ αναφέροντας τη διπλή μάσκα, τον μη συνωστισμό ορθίων ή ακόμη και την αλλαγή ωραρίου στα βραδινά κέντρα διασκέδασης.

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι», είπε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης χωρίς να αποκλείει για δεύτερη φορά το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα ώστε να κλείνουν νωρίτερα.

Εξηγώντας γιατί μπορεί να υπάρξει μια τέτοια απόφαση ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι το σκεπτικό είναι «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους ορθίους καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον στις νεανικές ηλικίες».

Την Παρασκευή ερωτηθείς τι θα συζητηθεί από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στις 27 Δεκεμβρίου, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας αφορά συνολικά το κομμάτι της διασκέδασης διευκρινίζοντας ότι «οι χώροι υπερμετάδοσης δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης αλλά αυτοί με εκτεταμένη διασκέδαση, μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά». Δίνοντας, δε, ένα στίγμα των σκέψεων που υπάρχουν για νέα μέτρα στον κλάδο αυτό είπε ότι αυτό θα αφορά «είτε με την εφαρμογή του ωραρίου είτε με την όρθια διασκέδαση. Τέτοιες θα είναι οι παρεμβάσεις για ένα δεκαπενθήμερο».

Οι ειδικοί αναμένεται να εστιάσουν:

Στα κέντρα διασκέδασης με μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα
Να επιτρέπεται να λειτουργούν κέντρα διασκέδασης μόνο για καθήμενους
Περιορισμός στην πληρότητα των καταστημάτων στη διασκέδαση, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους
Στα γήπεδα εξετάζεται πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων

Recommended For You

About the Author: efoni