Νέα αύξηση καταγράφουν οι αξίες ακινήτων στην Ανατολική Αττική

Ράλι τιμών για τα σπίτια: Σε τροχιά ανόδου παραμένουν το ενδιαφέρον και οι τιμές στην ελληνική αγορά ακινήτων. Από την Αθήνα (+7,7%) μέχρι το Καστελλόριζο (+5,3%) και από τον Εβρο (+8,6%) μέχρι τη Μεθώνη (+2,7%), οι τιμές πώλησης έχουν πάρει την ανηφόρα μέσα στο 2022, με το ελληνικό Real Estate να κερδίζει νέους επενδυτές.

Παρά την πανδημία, τον πόλεμο και τις ισχυρές αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών, τα ακίνητα, είτε κατοικίες είτε επαγγελματικοί χώροι, συνεχίζουν να προσελκύουν ισχυρό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, εγχώριους και αλλοδαπούς. Αν και συνολικά οι τιμές διατηρούν αυξητικές τάσεις, οι διακυμάνσεις τους δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες, τόσο για πρώτη κατοικία όσο και για επένδυση σε ένα εξοχικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στην τουριστική αγορά.

Στη συνολική εικόνα το α’ τρίμηνο του έτους καταγράφηκε σημαντική άνοδος των τιμών. Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, την Αττική, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα νότια προάστια της Αθήνας και στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών SPI (Spitogatos Property Index), του δικτύου ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022, στα νότια προάστια καταγράφηκε αύξηση τιμών κατά 10%, με τη μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση να φτάνουν τις 2.977 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο Πειραιάς κερδίζει τόσο από την ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας όσο και από τις επενδύσεις στο λιμάνι και την πόλη του. Σε αυτό το ευνοϊκό πλαίσιο, αύξηση 11,1% κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων στον Πειραιά, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.667 ευρώ το τετραγωνικό.

Ομως, αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση 7% στις τιμές των ακινήτων στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου στο πρώτο τρίμηνο του έτους (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021) οι τιμές πώλησης των κατοικιών αυξήθηκαν στις 2.542 ευρώ το τετραγωνικό από 2.375 ευρώ το τετραγωνικό πέρυσι. Αύξηση 7,1% σημείωσαν και οι τιμές πώλησης των κατοικιών στα δυτικά προάστια, με τις τιμές να βρίσκουν προσωρινό ταβάνι στα 1.472 ευρώ το τετραγωνικό από 1.375 ευρώ που ήταν στο ίδιο τρίμηνο το 2021.

Στην Ανατολική Αττική η αύξηση είναι της τάξεως του 5,80%

Στο ίδιο τέμπο και οι αυξήσεις τιμών στο κέντρο της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Οι τιμές πώλησης των κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν τα 1.667 ευρώ το τετραγωνικό από 1.556 ευρώ το τετραγωνικό πέρυσι στο αντίστοιχο τρίμηνο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Recommended For You

About the Author: efoni