Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Δεν είχα σκοπό να βλάψω την Καρολάιν, δεν υπήρχε προμελέτη»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε την πρώτη τοποθέτησή του στη δίκη για τη δολοφονία.

Με διάλογο που είχε η πρόεδρος του δικαστηρίου με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία από τον ίδιο της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τη σύζυγό του προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε καμία προμελέτη από τον ίδιο για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη» τόνισε η πρόεδρος.

Σήμερα αναμένεται να καταθεσούν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται -αν ο χρόνος το επιτρέψει- να βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα και η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο 33χρονος πιλότος βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα και άκουσε ατάραχος το κατηγορητήριο με προσοχή και κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια. Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονη Κάρολαιν δε βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. «Ο κ. Κράουτς έχει κινητά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε αίτημα διακοπής από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Αλεξανδρο Παπαϊωαννίδη, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και αλλά και δύο πλημμελήματα για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη, ο οποίος χαρακτήριζε ανάλγητο, ψυχρό και μεθοδικό τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για αμετανόητη στάση του κατηγορουμένου, και περιέγραψε 11 σημεία, τα οποία αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κακουργηματικών του πράξεων.

Ανάμεσα στα σημεία αυτά, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στην από μέρους του «ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών, ενώ προς υποστήριξη της κατασκευής αυτής επέδειξε υποκριτική και αμετανόητη στάση, αναζητώντας ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του».

Για «θρασύτητα και έλλειψη μεταμέλειας», κάνει λόγο ο κ. Νούλης, εξηγώντας ότι αυτό «προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως «τεθλιμμένου χώρου» στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του και τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που επεξεργάστηκε απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαιο στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του, ντροπή αυτό ούτε καν θα θυμάται!».

 

Ο διάλογος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την πρόεδρο του δικαστηρίου

Πρόεδρος: Αποδέχεστε η όχι τις κατηγορίες;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

Προεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε εν βρασμώ;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Recommended For You

About the Author: efoni