Μιχαηλίδου: Προς απόλυση οι υπάλληλοι δομών που αρνούνται να εμβολιαστούν μετά την αναστολή

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Μιλώντας στο OPEN, δήλωσε ότι «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν».

Εάν μετά από κάποιο διάστημα, ένός μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης, ο εργαζομένος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, θα υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί, εξήγησε μεταξύ άλλων αναφερόμενη σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων…. στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν:

«Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», τόνισε.

Recommended For You

About the Author: efoni