Μιχαηλίδου: Λάθος μου η αναφορά σε απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν

Σε πλήρη αναδίπλωση για τις δηλώσεις της που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις για τους εργαζόμενους που εντάσσονται στις ομάδες υποχρεωτικού εμβολιασμού προχώρησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας, μάλιστα, χρησιμοποίησε τη λέξη «λάθος» για τη διατύπωσή της που δημιούργησε προβληματισμό.

Η ίδια διαβεβαιώνει, δε, ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση ή τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η δήλωση Μιχαηλίδου

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».

Τι προηγήθηκε

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Τετάρτης η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε στο ΟΡΕΝ ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Στο ίδιο ερώτημα, πάντως, κλήθηκε να απαντήσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία δεν διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστούν τα περαιτέρω μετά την άδεια άνευ αποδοχών. Ας μείνουμε σε αυτό καθώς για τους υγειονομικούς θα εξειδικευτούν τα μέτρα. Έχουμε 1,5 μήνα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Προφανώς ελπίζουμε στη συμμόρφωση» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η κυρία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζομένους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ η περίοδος χάριτος προκειμένου να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου λήγει στις 16 Αυγούστου.

Η αντίστοιχη περίοδος για τους εργαζομένους στα νοσοκομεία ορίστηκε για την 1η Σεπτεμβρίου.

Ειδικά, δε, για την πρώτη κατηγορία των δομών για ηλικιωμένους ανακοινώθηκε ότι θα μπαίνουν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών αν περάσει η 16η Αυγούστου χωρίς να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ για τη δεύτερη κατηγορία δεν υπήρξε κάποια ειδική αναφορά στις ανακοινώσεις που έκανε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πέραν της πρόβλεψης για να δοθεί το «ελευθέρας» στα δημόσια νοσοκομεία να προχωρήσουν σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού για να καλύψουν όσους δεν εμβολιάζονται.

Recommended For You

About the Author: efoni