Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Στεναχωριέμαι πολύ που έφυγε με τέτοιο άδοξο τρόπο»

Ακόμη μια σημαντική απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός χώρος της χώρας μας καθώς από τη ζωή έφυγε σήμερα 14/4 ο Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών.

Ένας από τους ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον μεγάλο πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι η Μιμή Ντενίση. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο των Τεχνών και υπήρξαν ζευγάρι για δέκα ολόκληρα χρόνια, τα επτά από αυτά μάλιστα παντρεμένοι. Και μπορεί οι δρόμοι τους να χώρισαν, ωστόσο οι σχέσεις τους παρέμεναν πάντοτε πολύ καλές με τη Μιμή Ντενίση σε κάθε συνέντευξή της να μιλά για εκείνον με πολύ όμορφα και τρυφερά λόγια.

Το TLIFE επικοινώνησε με τη Μιμή Ντενίση μετά την είδηση θανάτου του Γιάννη Φέρτη κι εκείνη εμφανώς συγκινημένη μίλησε για το ήθος του, αλλά και την ξεχωριστή θέση που κατείχε και θα κατέχει πάντα στην καρδιά της.

«Πως να περιγράψω με δυο λόγια τα δέκα χρόνια που πέρασα μαζί του; Έζησα 10 χρόνια μαζί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χρειάζεται να λέμε πολλά. Αυτό που θα πω μόνο είναι ότι ο Γιάννης ένας από τους ανθρώπους που είχαν τρομερό ήθος στο θέατρο. Ένας άνθρωπος με ήθος, αυτό τον χαρακτήριζε. Πάνω και από το ταλέντο του, και από όλα.

Για μένα, ο Γιάννης ήταν ο πυγμαλίωνάς μου κατά κάποιο τρόπο. Όλες τις πόρτες μου τις άνοιξε ο Γιάννης. Αυτό είναι κάτι που το λέω, και θα το λέω όλα μου τα χρόνια. Ήμουν πολύ μικρή και καινούργια στο θέατρο όταν τον γνώρισα, μου έδωσε το περιθώριο να μεταφράζω, να δουλεύω μαζί με τους σκηνοθέτες, να γίνω πρωταγωνίστρια. Ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που μου άνοιξε τον δρόμο στο θέατρο.

Πέρα από αυτό όμως, ήταν ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος με πάρα πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, με αυτοσαρκασμό και κυρίως με ήθος. Ο Γιάννης ήθελε να τους προβάλλει όλους, δεν είχε καμία έπαρση, δε θεωρούσε ότι έκανε κάτι σημαντικό, σε σημείο που έριχνε τον εαυτό του. Ήταν από μια οικογένεια πάρα πολύ καλών ανθρώπων. Τον έχω και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου με πολλή αγάπη. 

Με τον Γιάννη δε χωρίσαμε με τσακωμούς. Απλώς ήταν πολύ διαφορετικοί οι χαρακτήρες μας, από τη μια ο έντονος τρόπος που λειτουργούσα εγώ στη δουλειά και από την άλλη, ο πολύ πιο ήπιος τρόπος του Γιάννη. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Ζήσαμε όμως δέκα χρόνια μαζί και δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο» ανέφερε αρχικά στο TLIFE η Μιμή Ντενίση.

«Όσες φορές τον συναντούσα από τότε, πάντα μου έλεγε, “Α, ήμασταν παντρεμένοι; Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια γιατί μου φαίνονται αιώνες”, και του έλεγα, “άπειρα Γιάννη”. Πάντα είχε μια καλή κουβέντα στο στόμα. Εγώ πάντα του έλεγα να παίξουμε ξανά μαζί και εκείνος με ρώταγε για πλάκα ποιο όνομα θα μπει πρώτα, “το δικό σου” του έλεγα, κι εκείνος απάνταγε, “όχι, το δικό σου, εσύ τώρα έκανες πιο πολλά”. Ήταν πάντα το αστείο μας αυτό.

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να την κάνουμε αυτή τη συνεργασία. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που έφυγε, και που έφυγε με έναν τέτοιο άδοξο τρόπο. Απ’ όσο ξέρω βασανίστηκε τα τελευταία χρόνια, κι αυτό δε θα το ήθελα για έναν τόσο καλό άνθρωπο. Πιστεύω ότι ο Γιάννης θα μείνει στη μνήμη του κόσμου και μέσα από τις ταινίες του αλλά κυρίως από όσα σημαντικά έχει κάνει στο θέατρο» πρόσθεσε σε άλλο σημείο,

«Με τον Γιάννη κάναμε έργα που έχουν μείνει σύμβολα, το Αμαντέους, τις Επικίνδυνες σχέσεις, τα Οργισμένα νιάτα, έργα πολύ σημαντικά. Νομίζω ότι όλοι θα τον θυμούνται με αγάπη και κανείς δεν είχε τίποτα να χωρίσει με τον Γιάννη» κατέληξε η Μιμή Ντενίση.

Πηγή: tlife.gr
 

Recommended For You

About the Author: efoni