Μια διαφορετική συνέντευξη του Δημάρχου Διονύσου στους δημοσιογράφους – μαθητές του Γυμνασίου Κρυονερίου

Συνέντευξη σε μαθητές του Γυμνασίου Κρυονερίου παραχώρησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημά τους.

Η συνέντευξη είχε ως αφορμή project των μαθητών για την κλιματική κρίση και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/3) στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, υπό την αιγίδα του Αυτοτελούς Τμήματος  Διαβούλευσης και Εθελοντισμού και με τη συμμετοχή στελεχών της Διοίκησης του Δήμου.

Οι δημοσιογράφοι – μαθητές ήταν οι κ.κ.: Όλγα Λουκά, Μελιτίνη Χαραλάμπους, Φιόρι Ρουτσάι, Αγγελική Αντωνοπούλου, Δημοσθένης Γιαννήλος, Κωνσταντίνος Βοβολής και Χρήστος Θεοχάρης, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον καθηγητή τους κ.Στέφανο Γανωτή. Η προετοιμασία της συνέντευξης έγινε από την καθηγήτρια κ.Σταυρίνα Στρουμπούλη ενώ συμμετείχαν ακόμη η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού κ.Σέβη Χόνδρου και η υπάλληλος κ.Ελευθερία Κυριακούλη.

Εκτός από το Δήμαρχο έλαβαν μέρος στη συνέντευξη-συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωτάκης (Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών), Στέφανος Κριεμάδης (Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης), Σπύρος Αρνής (Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας) καθώς και η Εντεταλμένη Εθελοντισμού, Διαβούλευσης και Ισότητας και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Κατσίγιαννη.

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ.Καλαφατέλης εξήγησε συνοπτικά στους μαθητές τις αρμοδιότητες τόσο του Δημάρχου όσο και των Αντιδημάρχων και στελεχών της Διοίκησης. Στη συνέχεια οι μαθητές υπέβαλλαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις για διάφορα ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων:

– για τις σημαντικότερες απειλές που αντιμετωπίζει ο Δήμος,
–  για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια πράσινη και βιώσιμη πόλη,
–  για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την αύξηση της ανθεκτικότητας του Δήμου απέναντι στην κλιματική αλλαγή,
–  για την προετοιμασία απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα,
– για την προστασία των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικά ομάδων,
– για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού σε Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο,
– για την προστασία των ρεμάτων και του περιβάλλοντος στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων,
– για τη δημιουργική απασχόληση των νέων είτε μέσω ενός πολυχώρου που θα δημιουργήσει ο Δήμος είτε μέσω των σχολείων κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση των μαθητών  με το Δήμαρχο και τα άλλα στελέχη της διοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές μετέφεραν τους προβληματισμούς τους και για άλλα ζητήματα που τους απασχολούν (χώροι αναψυχής και δημιουργικής έκφρασης, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ).

Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης κάλεσε τους μαθητές να του στείλουν τις ιδέες και προτάσεις τους, ζητώντας τους παράλληλα να στηρίξουν τις μαζικές δράσεις που θα διοργανώσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Διονύσου (π.χ. αναδασώσεις, αιμοδοσίες κλπ).

Recommended For You

About the Author: efoni