Μητσοτάκης στο προεδρικό Μέγαρο: Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός – Πηγαίνετε διακοπές

Πολλά χαμόγελα, πειράγματα και φυσικά συζητήσεις σε πηγαδάκια καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την 48η επέτειο της αποκατάσταστασης της Δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε πιο χαλαρό ύφος, έστω και… στο πόδι, αν και ήταν εμφανές πως τα χαμόγελα και οι λιγοστές κουβέντες ήταν περισσότερο για λόγους ευγένειας και επειδή το επέβαλε η μέρα, πάρα ηθελημένα.
«Ο μόνος που είχε διάθεση να κάνει κουβέντα ήταν ο κ. Κουτσούμπας», είπε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω», απάντησε γελώντας ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως ήταν λογικό, οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν ευκαιρία να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό τόσο για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες όσο και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. «Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας πως γίνονται πολλές κινήσεις σε επίπεδο Ε.Ε για το 15% (φυσικό αέριο). «Για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έφυγε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς από το Προεδρικό Μέγαρο καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους καλεσμένους για μια σειρά θεμάτων από το ενεργειακό μέχρι τα ελληνοτουρκικά.

 

Χαλαρή ήταν η συζήτηση των δημοσιογράφων και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την κουβέντα να εστιάζει περισσότερο στην κατάσταση της υγείας του κ. Τσίπρα, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πως ανάρρωσε γρήγορα από τον κορονοϊό και πως αυτή τη φορά ήταν ασυμπτωματικός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε πως τον Δεκαπενταύγουστο θα βρεθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έφυγε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς από το Προεδρικό Μέγαρο καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους καλεσμένους για μια σειρά θεμάτων από το ενεργειακό μέχρι τα ελληνοτουρκικά.

Πολλοί ήταν οι μη πολιτικοί καλεσμένοι της Προεδρίας που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ αρκετοί από αυτούς σε συνομιλίες που είχαν μαζί του στους κήπους του Προεδρικού του είπαν ότι συμφωνούν με την απόφασή του να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Recommended For You

About the Author: efoni