Μητσοτάκης σε Δούκα: Κάναμε την Αθήνα τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη (16/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διάλογός τους επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αθηναίων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr, το ταξιδιωτικό site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, και το Πρώτο Θέμα, όπου μίλησε νωρίτερα και είπε: «Απαιτείται ένα νέο σχέδιο αστικής βιώσιμης κινητικότητας για την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, είναι μεγάλο πρόβλημα το κυκλοφοριακό. Ο επισκέπτης βλέπει μία καλή εικόνα όπως το μετρό και την κακή εικόνα όπως τα λεωφορεία. Είναι προτεραιότητά μου, όπως νέα λεωφορεία τα οποία θα έρθουν σύντομα, και λεωφορειολωρίδες για αποκλειστική χρήση. Φυσικά είναι σημαντικές οι μεγάλες επενδύσεις, η νέα γραμμή του μετρό στην Αθήνα αλλά και το μετρό στη Θεσσαλονίκη που θα ανοίξει, με μεγάλη καθυστέρηση μεν, αλλά θα είναι ίσως το ωραιότερο μετρό στον κόσμο».

Ακολουθεί ο διάλογός τους την ώρα της υποδοχής του Χάρη Δούκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ώρα που έκατσαν στο γραφείο του πρωθυπουργού:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήρθες και συγχαρητήρια. Έλα κάτσε.

Χάρης Δούκας: Η προσέγγιση που ήταν και άνθρωποι του τουρισμού εκεί και συζητούσαν εμβληματικά έργα και αρκετή ώρα ε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και βέβαια. Ο τουρισμός για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία. Καταφέραμε και την έχουμε κάνει προορισμό 12 μήνες τον χρόνο, αλλά τώρα έχουμε άλλου είδους προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε.

Χάρης Δούκας: Η αναπτυξιακή του δήμου έχει έντονα το τουριστικό κομμάτι και με απασχολεί πως θα έχει μια ισορροπία κατοίκων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί.

Δείτε φωτογραφίες:

mitsotakis-doukas-es__3_
mitsotakis-doukas-es__2_
mitsotakis-doukas-es__1_
mitsotakis-doukas-es__4__2

Μετά τη συνάντηση, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μίλησε και για τη συνάντηση με τον Χάρη Δούκα, αναφερόμενος στα δύο επίμαχα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αθηναίων και το ένα είναι το μετρό στα Εξάρχεια και το άλλο η συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας. «Προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία. Υπάρχουν αποφάσεις που άπτονται της ζωής του δήμου αλλά οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης. Για παράδειγμα το Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων θα προχωρήσει κανονικά. Ξέρω ότι υπάρχει συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας, στη νομολογία υπάρχει το δεδικασμένο ό,τι πεζοδρομείται, δεν ξεπεζοδρομείται. Πολύ δύσκολο και λάθος να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα».

Recommended For You

About the Author: efoni