Μητσοτάκης: Ουσιαστική η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

«Υπάρχει εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Γαλλία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ΕΡΤ που έγινε μέσα στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αμυντική συμφωνία περιορίστηκε να πει ότι απόψε θα έχει εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο Μακρόν, ενώ παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, είπε ότι «είχα κάνει πρόβλεψη την άνοιξη ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην έχουμε ένα ήσυχο φθινόπωρο και έναν ήσυχο χειμώνα». Κατόπιν διατύπωσε την άποψη ότι προτιμά να βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο», για να προσθέσει: «Υπάρχουν θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία».

«Η Τουρκία γνωρίζει καλά ποια είναι τα όρια μας», επισήμανε, για να συμπληρώσει: «Θα παραδώσω πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στον ή στην διάδοχο μου».

Τάχθηκε υπέρ της σύστασης του ευρωπαϊκού στρατού, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση είναι ώριμη. «Είναι ανάγκη να φυλάσσονται τα σύνορα ως ευρωπαϊκά», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη χωρίς τα κράτη – μέλη». Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας θα είναι σε «πολύ ενεργό επίπεδο», καθώς δεν γίνεται να ζητάμε μόνο στήριξη.

«Το σύμφωνο σταθερότητας χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση», είπε κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών για να τονίσει, βεβαίως, ότι η Ελλάδα θα συνεργαστεί με κάθε κυβέρνηση, αρνούμενος ταυτόχρονα να σχολιάσει της ουσία του αποτελέσματος.

«Δεν είμαστε μόνοι στην φύλαξη των συνόρων μας», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90% και σήμερα είναι σε ύφεση».

Recommended For You

About the Author: efoni