Μητσοτάκης: Δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, είμαι εδώ για να το διορθώσω

«Δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

«Παίρνω τον λόγο με την προσδοκία ότι η συζήτηση θα οδηγήσει σε λύσεις στα όποια κενά εντοπίζονται σε κρίσιμες κρατικές δομές. Με την πεποίθηση ότι παρά την μεγάλη τοξικότητα θα πετύχουμε συγκλήσεις. Παίρνω τον λόγο με την ελπίδα ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κρατική ασφάλεια δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς.

«Υποδέχθηκα με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με την νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη. Όταν την πληροφορήθηκα δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος. Στο οποίο απάντησα αμέσως με αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την γενική γραμματεία του πρωθυπουργού και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει πρόσθετες εγγυήσεις. Δέχθηκα αμέσως να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια Θεσμών και Διαφάνειας και συγκρότηση εξεταστικής με εισήγηση της μειοψηφίας, ένα δικαίωμα που θεσμοθετήθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Παράλληλα κατέθεσα τέσσερις τομείς αλλαγών για νέο πλαίσιο στις μυστικές υπηρεσίες. Προσοχή, καμία πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει το έργο τους. Θα πρέπει να ενισχύσει και όχι να βαλτώσει το έργο τους. Γιατί ήταν η ΕΥΠ που μας ενημέρωσε για την απόπειρα μαζικής εισβολής στον Εβρο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΕΥΠ έχει μόνιμο μέτωπο με εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία πετυχαίνοντας επιτυχίες. Είναι επιτυχίες που ορθώς δεν γίνονται γνωστές. Ένα λάθος όμως αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον πολύτιμο εθνικό βραχίονα. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει ένα σημαντικό, μετρήσιμο εθνικό έργο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Είναι ένας ευαίσθητος βραχίονας, δεν επιτρέπεται να παραλύσει ούτε λεπτό» είπε ο πρωθυπουργός για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζοντας ότι ένα ολίσθημα δεν πρέπει να ακυρώσει το κρίσιμο έργο της ΕΥΠ.

«Οπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως. Πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της επικοινωνίας και της ασφάλειας. Το ευρωκοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή και σε λίγο θα συνεδριάσει καθώς σε πολλές χώρες αποκαλύπτεται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Για να μην επικαλεστώ και την εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας. Ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι παρακολουθούσε βουλευτές αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και ο ίδιος!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Καταθέτω στα πρακτικά την ανάρτηση Τέλογλου. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό!» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «προϋπόθεση για παραγωγική συζήτηση είναι να θέσουμε το θέμα στις πραγματικές του βάσεις».

«Στο εσωτερικό κυκλοφορούν εύκολα συνάρια κατασκοπείας αλλά και στο εξωτερικό πολλοί θα ήθελαν μια Ελλάδα αδύναμη. Πρέπει να εκλείψει κάθε σύνδεση μεταξύ παράνομων λογισμικών και νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ. Για τα πρώτα υπάρχει ρητή διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν στις ελληνικές υπηρεσίες. Επιβεβαιώνεται και από το απόρρητο πόρισμα της ΑΔΑΕ. Ζητώ το πόρισμα να τεθεί σε γνώση των αρχηγών κομμάτων» συνέχισε εξηγώντας ότι «νόμιμες επισυνδέσεις είναι σε ευρύ φάσμα. Ολες λειτουργούν με βάση ειδικό πρωτόκολλο που προϋπήρχε και με αφορμή πρόσφατα γεγονότα ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσουμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε την 2η υπογραφή εισαγγελέα για νόμιμες επισυνδέσεις».

«Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η υπόθεση Ανδρουλάκη ανέδειξε σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά με έγκριση εισαγγελέως με την διάταξη που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ. Όμως υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Γι αυτό και έγινε η τοποθέτησή μου για νόμιμη διαδικασία αλλά πολιτικά μη αποδεκτή. Η επαναφορά του 2ου εισαγγελέα είναι ένα ακόμα φίλτρο»..

«Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο. Το ίδιο ισχύει για όσους και όσα αυτές ερευνούν. Τα στελέχη τους δεσμεύονται με δια βίου εχεμύθεια. Ας μην κατασκευάζονται εντυπώσεις. Οσο αναγκαία είναι, τόσο αντικειμενικά δύσκολη προκύπτει η δημόσια προσέγγιση και κατανόηση των ενεργειών αυτού του χαρακτήρα. Οσοι δεν το δέχονται δεν λένε την αλήθεια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι «από την πρώτη ώρα που εγώ και η κυβέρνηση λάβαμε γνώση καλέσαμε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά. Ταυτόχρονα αλλάξαμε την ελαστική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνήσαμε στην εκκίνηση όλων των κοινβοουλευτικών διαδικασιών ένω ενεργοποιήθηκε και η Δικαιοσύνη σε επίπεδο εισαγγελέα Αρείου Πάγου».

«Η υπόθεση ερευνάται από ακέραιο εισαγγελέα και οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του και όχι να το υπονομεύουμε. Οσο για την νομιμότητα της συγκεκριμένης επισύνδεσης, αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να την αμφισβητεί τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τα παραπάνω βοηθούν όποιον θέλει να δει με νηφαλιότητα τα πράγματα. Βεβαίως υπάρχει ανάγκη διαφάνειας. Στο όνομα της διαφάνειας δεν θα κάνουμε φειγ βολάν τα δελτία της ΕΥΠ. Όπως κάνατε στην Επιτροπή Θεσμών που βουλευτές σας μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο και μετά θέλετε να εμφανιστείτε ως προστάτες των θεσμών που εσείς υπονομεύετε» είπε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενους από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

«Φαντάζομαι ότι θα βρούμε διαδικασίες ώστε να κατοχυρώσουμε την μυστικότητα των συνεδριάσεων αυτών. Τα δημόσια πρόσωπα δεν πρέπει να διαχωρίζονται με ασπίδα την ιδιότητά τους και να είναι στο απυρόβλητο. Αν πιστεύετε την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι επι της αρχής κανείς πολιτικός δεν πρέπει να παρακολουθείται να το πείτε. Αλλά να σκεφτούμε πρώτα πώς εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή» ανέφερε.

«Ένα μικρό υποσύνολο των επισυνδέσεων πραγματοποιούνται από την ΕΥΠ, οι υπόλοιπες πραγματοποιούνται από άλλες υπηρεσίες. Η Ελλάδα είναι σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και επειδή είναι Δημοκρατία έχει την δύναμη να εντοπίζει και να καλύπτει τις αδυναμίες της με διαρθρωτικές τομές. Με δεδομένες αυτές τις τέσσερις αλήθειες έχω ανακοινώσει ισάριθμα πεδία για αλλαγές. Πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για νόμιμες επισυνδέσεις που δεν θα ακυρώνουν όμως την συμβολή της υπηρεσίας. Σταθερή επικοινωνία της υπηρεσίας με αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα» είναι μερικές από τις αλλαγές που προανήγγειλε.

«Οι τίτλοι ως προς το όποιο θετικό αποτύπωμα είναι οι εξής: Ενίσχυση λογοδοσίας ΕΥΠ μέσω επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Αναβάθμιση ρόλου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Θωράκιση πλαισίου νόμιμων επισυνδέσεων. Ενίσχυση εσωτερικού ελέγχου διαφάνειας εξωστρέφειας και εκπαίδευσης προσωπικού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «είναι η βάση μιας διακομματικής συμφωνίας που μπορεί να οικοδομήσει αποτελεσματική ΕΥΠ. Η τοποθέτηση άλλωστε ενός έμπειρου διπλωμάτη αποτελεί πρώτη εγγύηση. Θα χρειαστεί όμως την στήριξη όλων μας. Ο κ. Δεμίρης υπήρξε κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης. Θα χρειαστεί και την αξιοποίηση πρακτικών άλλων προηγμένων κρατών και τις προτάσεις των κομάτων. Η Εξεταστική θα ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη αλλά πρέπει να εντοπίσει και τα κακώς κείμενα».

«Θα προσέξατε ότι απέφυγα να αναφερθώ στα όσα ανεύθυνα ακούστηκαν από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπλήσσομαι. Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Με καταστροφολογική προσέγγιση. Απέναντι στην πανδημία. Απέναντι στο μεταναστευτικό και θωράκιση των συνόρων. Απέναντι στις εθνικές συμφωνίες για ενίσχυση άμυνας της χώρας. Απέναντι στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης. Και τώρα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Καμία πρωτοτυπία σίγουρη αποτυχία. Η ζωή θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας» απάντησε στις αιτιάσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

«Πάει πολύ κ. Τσίπρα να με αποκαλείτε εσείς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης»

«Εγώ αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα τόλμησα να διαχωρίσω την θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών και εσείς μου κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο! Πάει πολύ κ. Τσίπρα εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης! Εσείς, που σας έχουν καταγγείλει όχι ένας αλλά πέντε πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας ακόμα που είναι παρών. Θα ακούσω τον κ. Βαρουφάκη με μεγάλη προσοχή και θα ήθελα να διευκρινήσετε κάτι που είχατε πει το 2019. Εϊπατε;» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα κ. Τσίπρα να αναφέρεστε στην περίοδο Ρουμπάτη στην ΕΥΠ ως χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά έχω γνώση ότι επι Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος ήταν ακόμα και εναντίον μας».

«Εσείς κ. Τσίπρα που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας δεν ήταν επι εποχής σας που υποκλάπησαν email του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και δημοσιεύτηκαν στην Αυγή μια ημέρα πριν το ΣτΕ βγάλει την απόφαση για τον νόμο τηλεοπτικών αδειών; Ποιος λοιπόν μιλάει για ποιον!» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ηταν επιχειρησιακή αστοχία, όχι εντολή της κυβέρνησης»

«Όταν συμφώνησα για την σύγκληση της Ολομέλειας δεν ήταν επιλογή μου να αναφερθώ σε αυτά. Δεν γίνονται ελαφρύτερα τα δικά μας λάθη επικαλούμενοι τα λάθη των άλλων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Τσίπρα γιατί δεν διαχειριζόμαστε τα ίδια προβλήματα. Όλα αυτά έγιναν στην αρχή και είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ένα πραγματικό θέμα διαμορφώνοντας δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Και μια επιχειρησιακή αστοχία ως τάχα εντολή της κυβέρνησης. Εντολή που αποδίδετε κ. Τσίπρα σε εμένα προσωπικά και θυμίζει κάποιες αρνητικές στιγμές από το παρελθόν. Αυτό που λέτε είναι ψέμα, είναι ανήθικο και ανέντιμο. Γι αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα» εξερράγη ο πρωθυπουργός.

«Είναι κρίμα μέσα από την μεγαλοποίηση του θέματος να προσφέρετε στο πιάτο όσα χρειάζονται όσοι καραδοκούν εκτός συνόρων ποντάροντας στην αστάθεια. Δίνετε τόσο εύκολα επιχειρήματα σε όσους θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών».

«Μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει τελικά Τσίπρας;»

«Και ένα σχόλιο για ΠΑΣΟΚ: όπως γνωρίζετε κ. Κατρίνη αμέσως μετά την εκλογή μου, δύο φρές κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη να συναντηθούμε. Να γνωριστούμε. Αρνήθηκε. Τότε αρνήθηκε. Όπως αρνείται και τώρα. Έχει πει ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση και ότι δεν θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργού της χώρας ακόμα και αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο λαός και όχι ο ίδιος. Θα ήθελα σήμερα να είναι εδώ να ασκήσει κριτική και να ακούσει τις προτάσεις μας. Να μας πείτε αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά όταν υπήγαγε τις μυστικές υπηρεσίες στην ευθύνη του όπως έκανα και εγώ γιατι προέβλεψα τις εθνικές απειλές. Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Γι αυτό και πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ διερωτούνται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει τελικά Τσίπρας».

Τι σημαίνει για τ ον κοινοβουλευτισμό η φράση του κ. Τσίπρα ότι δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία. Τι εγκυμονεί για το πολίτευμα η πρόθεσή σας κ. Τσίπρα για ανασύνταξη της 3 ελληνικής Δημοκρατίας;

Η Ελλάδα έχει σχεδόν μισό αιώνα ομαλού πολιτικού βίου και προοδεύει. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ένα μεμονωμένο σφάλμα να ανάγεται σε δήθεν πρόβλημα της Δημοκρατίας που θέλει δήθεν ανάταξη. Πως θα γίνει αυτό κ. Τσίπρα; Προσέξτε καλά γιατί οι λέξεις έχουν βάρος και σημασία. Τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ έχουν διαχρονική διαδρομή.

Δεν μπορείτε κ. Τσίπρα με αφορμή ένα σφάλμα να ανοίγετε θέμα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εξηγήστε το σχέδιό σας συγκεκριμένα. Πωψς θα προκύψουν αυτά τα οποία έχετε περιγράψει; Μπήπως από δικαστές διορισμένους από τον Πολάκη και ανεξάρτητες αρχές ελεγχόμενες από την κα Θάνου;

Οφείλω να επισημάνω ότι στενός σας συνεργάτης κατέθεσε την πρόταση για κατάργηση της ΕΥΠ, απόλυση εργαζόμενων για να έρθει ο κ. Πολάκης να βάλει τους δικούς του. Είμαστε σοβαροί;

Δεν θα μιλάμε για 3η δημοκρατία αλλά για εθνική τραγωδία.

Επειδή πολύς λόγος έγινε για το κράτος δικαίου. Ποιος είναι ο κριτής του κράτους δικαίου; Ενας κριτής μπορεί να υπάρξει και είναι η ευρωπαίκή επιτροπή.

Κάνει μια συνολική αποτύπωση των θεσμών μας και δεν λέει όσα εσείς περιγράφετε .

Ζητώ από όλους να πέσουν οι τόνοι. Το θέμα είναι στην Δικαιοσύνη και στην ευθύνη της Βουλής. Αποστολή μας είναι να κάνουμε καλύτερη την κρίσιμη αυτή υπηρεσία.

Να στοιχηθούμε μαζί στις μεγάλες προκλήσεις. Οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Οι εξελίξεις προοιωνίζουν δύσκολο χειμώνα. Στον Εβρο ετοιμάζεται νέο κύμα εισβολής αυττή τη φορά με ανθρωπιστικό προσωπείο. Σε αυτή τη συγκυρία είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινή στάση. Να υπάρχουν δυνάμεις που σιγοντάρουν ψέματα ότι οι ελληνές αρχές δφήθεν άφησαν να πεθάνει ένα μωρό. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πως τους έσπρωξαν οι τουρκικές αρχές. Είναι απαράδεκτο να αναμασούν ελληνικά στόματα τα τουρκικά επιχειρήματα. Τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Καλώ για αυτοσυγκράτηση.

Η Ελλάδα ανθρωπιάς σώζει χιλιάδες ζωές και αποτρέπει παράνομες εισόδους. Προστατεύουμε τους αθώους και φυλάμε τα σύνορά μας.

Ως ΠΘ δεν θα κρύψω την μεγάλη εικόνα πίσω απ τη μικρή ούτε θα επιτρέψω την δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Η Ελλάδα σήμερα είναι σήμερα εκτός ενισχυμένης εποπτείας.

Αφήνει πίσω μνημόνια φόρους κλειστές τράπεζες. Μαζί τους εγκαταλείπει τις πλατείες διχασμού.

Αφήσαμε πίσω την εσωστρέφεια και μπήκαμε με ισχύ στον διπλωματικ’ό χάρτη. Συνάντησα τους 3 σημαντικότερους ηγέτες αραβικής χερσονήσου. Διαθέτουμε ισχυρή εθνική άμυνα. Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα που θα αναμετρηθεί με δύσκολα στοιχήματα συγκυρίας.

Δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας.

Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάνβτα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά κι τις δυνάμεις εντ’ος κλαι εκτός ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: στην ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ

Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.

Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε 2 – 3μηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Γι σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβένρηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατήρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουνε μαζίΔεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί.

Πέρυσι μίλησα με θάρρος για καταστροφικές πυρκαγιές. Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη. Δεσμεύτηκα ότι θα διορθώσουμε τα κακώς κέιμενα και σήμερα ο μηχανισμός λειθτουργεί καλύτερα. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα

Recommended For You

About the Author: efoni