Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζονται οι εργασίες διαγραμμίσεων και συντήρησης ιστών στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Με στόχο την καλύτερη ασφάλεια πεζών και οδηγών συνεχίζονται, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαγραμμίσεων και συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Με αφορμή τις εκτελούμενες εργασίες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Για την Περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης πινακίδων, φωτισμού led και συντήρησης ιστών σε βασικές οδικές αρτηρίες.Κεντρικό ζητούμενό μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δε θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Διαγραμμίσεις

Την τρέχουσα περίοδο έχουν προγραμματιστεί εργασίες σήμανσης οδοστρώματος στον οδικό άξονα της Λεωφόρου Τατοΐου, από τον ανισόπεδο κόμβο Αθηνών Λαμίας έως τη συμβολή με τη Λεωφόρο Καραμανλή στο Δήμο μεταμόρφωσης και από την Αεροπορική βάση της Δεκελείας έως την είσοδο του βασιλικού κτήματος Τατοΐου στο Δήμο Αχαρνών.

Ειδικότερα, οι εργασίες εκτελούνται από το συνεργείο διαγραμμίσεων της Περιφέρειας Αττικής σήμερα Σάββατο 9/1/2021 και αύριο Κυριακή 10/1/2021 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τη συνδρομή του τμήματος της τροχαίας Κηφισιάς και του τμήματος της τροχαίας νέας Ιωνίας.

Συντήρηση Ιστών σηματοδότησης

Επιπλέον με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παράλληλα με την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου led, είναι σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου και τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη ολοκληρώσει την βαφή 1060 ιστών σηματοδότησης.

Οι εργασίες συντήρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες στην Λ. Θηβών, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Μιχαλακοπούλου και στην Λ. Θησέως στην Καλλιθέα. Οι δράσεις συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί στις παρακάτω οδικές αρτηρίες: Πατριάρχου Ιωακείμ, Ακαδημίας, Σταδίου, Μαυρομματαίων, Λ. Αμαλίας, Σόλωνος, Αγ. Κωνσταντίνου, Ευελπίδων, Φιλελλήνων, Πειραιώς, Π.Ράλλη, Σαλαμίνος, Λαοδικείας, Λ.Αλεξάνδρας, Πατησίων και Λ. Συγγρού.

Recommended For You

About the Author: efoni