Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Ταξίδια στο εσωτερικό μόνο με τεστ ή ψηφιακό πιστοποιητικό

Ακόμη έναν μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους πολίτες ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Μετά την εστίαση και την ψυχαγωγία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό με πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ και τρένα. Αυτή είναι και η εισήγηση των ειδικών που συνεδρίασαν σήμερα (01.07.2021).

Οι ανακοινώσεις για το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις από εδώ και πέρα αναμένεται να γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά στην απογευματινή ενημέρωση. Δεν είναι γνωστό από πότε θα αλλάξει ο τρόπος που θα μετακινούνται οι πολίτες από νομό σε νομό. Είναι σαφές, όμως, ότι στόχος είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μετακινήσεων.

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε την Πέμπτη, εισηγείται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να γίνονται οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών από νομό σε νομό με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ, αεροπλάνα) μόνο με rapid ή PCR τεστ. Τα self test καταργούνται (όπως στην εστίαση και την ψυχαγωγία) και οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει θα ταξιδεύουν με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, που όπως φαίνεται θα ισχύει και για τις εσωτερικές μετακινήσεις (σ.σ. από σήμερα είναι σε ισχύ για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ε.Ε..

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο της εστίασης και της ψυχαγωγίας θα εφαρμοστεί και στις μετακινήσεις και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα τεστ που είναι απαραίτητα για να εμβολιαστούν.

Αυτή η εισήγηση έρχεται ως συνέχεια των όσων είπαν τόσο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος αλλά και στην συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που τόνισαν ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και πως οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερη ελευθερία στην κοινωνική τους ζωή.

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni