Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος νεκρός από την παραλλαγή στη Βρετανία

Το πρώτο θύμα από τη μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δυστυχώς η μετάλλαξη Όμικρον μας δίνει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής πέθανε από τη μετάλλαξη αυτή» δηλωσε σύμφωνα με το Sky News ο Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας από ένα κέντρο εμβολιασμού κοντά στο Πάτινγκτον ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι «η ιδέα ότι αποτελεί μια ηπιότερη εκδοχή του κορονοϊού είναι κάτι που πρέπει να βάλουμε από τη μια μεριά και παράλληλα να αναγνωρίσουμε τον ρυθμό αύξησης της μετάλλαξης Όμικρον στον πληθυσμό. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε στην τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας δήλωσε στο Sky News ότι είναι περίπου 10 οι ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον στα νοσοκομεία της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον Σάτζιντ Τζάβιντ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς» στη Βρετανία και ως εκ τούτου ο κόσμος πρέπει να κάνει ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού διότι αυτοί που έχουν κάνει τις δύο δόσεις είναι ευάλωτοι.

«Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε ένα παλιρροϊκό κύμα λοιμώξεων, ότι βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα στο εμβόλιο και τον ιό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας.

Η θλιβερή είδηση για τον πρώτο νεκρό από τη μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία έρχεται λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής στο οποίο αφού μίλησε για «ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον» που έρχεταιστη συνέχεα ανακοίνωσε πως όλοι οι Βρετανοί ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό έως το τέλος Δεκεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Μόνο την Κυριακή η Βρετανία ανακοίνωσε 1.239 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, τον μεγαλύτερο αριθμό, δηλαδή, από την ημέρα που εντοπίστηκε η συγκεκριμένη παραλλαγή και σχεδόν διπλάσιο από αυτόν του Σαββάτου με την χώρα να μετράει συνολικά 3.317 κρούσματα της Όμικρον.

Recommended For You

About the Author: efoni