Μετάλλαξη «Όμικρον»: Μειωμένος κατά 1/3 ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομείο συγκριτικά με τη «Δέλτα»

Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο λόγω της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19 είναι μειωμένος κατά ένα τρίτο συγκριτικά με τη Δέλτα, ανακοίνωσαν ερευνητές του Imperial College London σε επιστημονική σύσταση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση.

Η μείωση του κινδύνου από την Όμικρον συγκριτικά με τη Δέλτα αυξάνεται στα δύο τρίτα όταν εξετάζονται σοβαρές συνέπειες, όπως η εισαγωγή στο νοσοκομείο ή ο θάνατος, δήλωσαν οι ερευνητές.

Έρευνα Imperial College: Το κοινό κρυολόγημα ίσως να μας «θωρακίζει» και έναντι του Covid

Υπενθυμίζεται ότι από έρευνα του Imperial College του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε στις αρχές της εβδομάδας, προκύπτει ότι το κοινό κρυολόγημα, η πιο σωστά τα αντισώματα και τα ανοσοκύτταρα που συνοδεύουν ένα κοινό κρυολόγημα, είναι πιθανό να μας προφυλάσσουν, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, και από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 52 ανεμβολίαστα άτομα που ζούσαν με κάποιον που είχε μόλις κολλήσει Covid-19, όσοι είχαν αντισώματα (συγκεκριμένα Τ-κύτταρα / T-cells) από κάποιο πρόσφατο κρυολόγημα ήταν λιγότερο πιθανό να κολλήσουν κορονοϊό.

Οι επιστήμονες, βέβαια, υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν θα έπρεπε να επαναπαύεται θεωρώντας ότι οι φυσικές άμυνες του οργανισμού του έπειτα από κάποιο κρυολόγημα αρκούν για να υψώσει ταυτόχρονα τείχος προστασίας και απέναντι στον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Recommended For You

About the Author: efoni