Μειωμένο ΦΠΑ στα τρόφιμα: Εντός δύο εβδομάδων οι αποφάσεις

Εντός του Απριλίου αναμένεται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου ΦΠΑ στα τρόφιμα. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (01.04.2022) στον ΣΚΑΪ.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της αγοράς σε ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, όπως για παράδειγμα για το ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μάλιστα ότι οι αποφάσεις εντός Απριλίου, καθώς είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταρτίζεται και κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο. «Θα περιμένουμε λίγο, τις επόμενες 1 – 2 εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό», «το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο.Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος, οπότε οι οποίες παρεμβάσεις είναι να γίνουν, προσωρινές και στοχευμένες, θα γίνουν αυτό το διάστημα», τόνισε.

«Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνουμε σε αυτό το σχέδιο. Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Recommended For You

About the Author: efoni