Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε!

Η τελετή έναρξης του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας έγινε σήμερα στον ιστορικό χώρο του Τύμβου και μαζί η λαμπαδηδρομία που κατέληξε στην ιστορική αφετηρία.

Τη διαδρομή των 5.000 μέτρων «μοιράστηκαν» 17 ζευγάρια, τα οποία κρατούσαν την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο σημείο, όπου την Κυριακή (14/11) θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενακης, ο Περιφερειάρχης κι ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Αυγενάκης, τόνισε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και σε όλους όσοι εργάστηκαν για το σπουδαίο γεγονός» και πρόσθεσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας κάθε χρόνο δημιουργεί ένα ρεκόρ θέτοντας με τρόπο ηχηρό σε πρώτο πλάνο το όνομα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα».

«Το νενικήκαμεν δεν αφορούσε μόνο σε μια μάχη, αλλά είναι διαχρονικό και σηματοδοτεί την τελική νίκη του ανθρώπου για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και αλληλέγγυο», δήλωσε από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα και συνέχισε: «Τα 42,195 μ. είναι ένα χιλιοστό το χιλιοστό η πορεία της ζωής μας. Κι αν κάποια στιγμή κουραστούμε, απογοητευτούμε, επιτρέψτε μου να απευθύνω τους στίχους του Καζαντζάκη σαν χρέος σε αυτούς που σήμερα τιμάμε».

Στις 17:00 πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μέτρων, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 38ου ΑΜΑ.

Recommended For You

About the Author: efoni