Μαραθώνας: Χαρδαλιάς και Χρυσοχοΐδης στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά στο Μαραθώνα. Σκοπός της επίσκεψής των Υπουργών ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας του μοναδικού φυσικού κάλλους και τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας πευκοδάσους, ενόψει της θερινής περιόδου.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Δικτύων και Καθημερινότητας κ. Χρήστος Στάμος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο Τοπικός Σύμβουλος Μαραθώνα κ. Γιώργος Πάντος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σουλίου Μαραθώνα «Μιλτιάδης» κ. Κώστας Ντόστης, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, που αποτελεί το μεγαλύτερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, είναι επιβεβλημένη.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψής τους, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ενημέρωσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά και με την απόφαση του ΔΣ για την ανάγκη επαναλειτουργίας και δεύτερου αστυνομικού τμήματος στον Δήμο μας και ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του υπάρχοντος τμήματος, μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημά μας.

Recommended For You

About the Author: efoni