Μανώλης Χριστοδουλάκης στο efoni.gr: Η δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι η δύναμη που του δίνει ο ελληνικός λαός

Από τις Αχαρνές ξεκίνησε χθες το απόγευμα ο αγώνας του Μανώλη Χριστοδουλάκη, πρώην γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, για την Ανατολική Αττική. Στην οδό Μουστακάτου στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών, συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου από όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, νέοι και μεγαλύτεροι, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το efoni.gr βρέθηκε στα εγκαίνια και μίλησε με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την υπόθεση της Εύας Καϊλή, την ανανέωση των ψηφοδελτίων και την αλλαγή που θα έρθει στις εκλογές!
Δείτε όσα είπε αποκλειστικά στο efoni.gr o Mανώλης Χριστοδουλάκης:
-Κύριε Χριστοδουλάκη γιατί επιλέξατε τις Αχαρνές για να φτιάξετε το πολιτικό σας γραφείο;
Είναι ένας δήμος που πραγματικά αντιπροσωπεύει τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακριβείας και ανατιμήσεων, με ευθείες επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή. Ένας δήμος με παραδοσιακά πολύ ισχυρές σχέσεις και δεσμούς με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την δημοκρατική παράταξη. Ένας δήμος με μεγάλες ευκαιρίες και προοπτικές. Ένας τόπος που έχω αγαπήσει πραγματικά.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που περίμενα προσωπικά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και αγαπημένοι φίλοι που κάνουν αυτό το ταξίδι ξεχωριστό. Και κυρίως δείχνουν ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από μία πολιτική διέξοδο. Έχει ανάγει από συνέπεια και αξιοπιστία, έχει ανάγκη από υπεύθυνο λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις μπορούν να πάνε τον τόπο και την χώρα μπροστά. Αυτό με γεμίζει με τεράστια αισιοδοξία.

 

-Είδαμε πολλούς νέους στην συγκέντρωσή σας. Θα μπορέσει το κόμμα, με την ηλικιακή ανανέωση των ψηφοδελτίων, να φέρει και περισσότερους νέους στις κάλπες;

Είναι αλήθεια πως οι νέοι άνθρωποι έδωσαν δυναμικά το παρόν. Αυτό δείχνει την ανάγκη τους να βρουν ξανά την ελπίδα στην πολιτική και το πολιτικό μας σύστημα. Πιστεύω βέβαια βαθιά πως το νέο που επιζητούμε όλοι στην πολιτική δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας. Είναι θέμα αντίληψης, φρεσκάδας, ιδεών, πρέπει να το ντύσουμε με περιεχόμενο, με τη νοοτροπία της προσφοράς. Αυτό είναι που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά και να πείσει τους νέους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν και πάλι. Για μένα προσωπικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση.

-Σύνθημα σας Η αλλαγή είναι εδώ! Μπορεί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα αλλαγής να φέρει την αλλαγή σε αυτές τις εκλογές;
 Και μπορεί και πρέπει. Αλλαγή στην πολιτική, αλλαγή στην οικονομία, αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο, αλλαγή στους θεσμούς, αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα. Μια μεγάλη αλλαγή που θα κάνει την κοινωνία μας να αναπνεύσει ξανά. Που θα επουλώσει τις πληγές της τοξικότητας και του διχασμού. Που θα εμπνεύσει ξανά εμπιστοσύνη, που θα φέρει ξανά στην πολιτική την ηθική και την αξιοπρέπεια. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και θα παίξει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης.
 -Το θέμα των ημερών, που αγγίζει όλη την Ευρώπη, έχει πρωταγωνιστή και το κόμμα σας. Ποια είναι η δική σας άποψη για την διαγραφή της κυρίας Καϊλή και την αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ;
 Σε θέματα ηθικής τάξης και διαφθοράς για εμάς υπάρχει μηδενική ανοχή. Αυτό ακριβώς απέδειξε και οι πάρα πολύ άμεση και φυσικά σωστή απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για διαγραφή της Εύας Καϊλή. Προσωπικά το επανέλαβα και στην ομιλία μου, πως η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη που του δίνει ο ελληνικός λαός. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει σχέση με την παρακαταθήκη, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, δεν έχει θέση σε αυτήν. Και φυσικά και η ίδια η Εύα Καϊλή είχε εδώ και καιρό διαφοροποιηθεί πολιτικά, ήταν από μόνη της ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ.

– Πιστεύετε ότι θα έχει φθορά το κόμμα από την υπόθεση Καϊλή;
 Οι ατομικές επιλογές έχουν και ατομικές ευθύνες. Πιστεύω βαθιά πως η ελληνική κοινωνία βλέπει, κρίνει και αναγνωρίζει τις πολιτικές επιλογές που καταδικάζουν και περιθωριοποιούν οτιδήποτε πλήγωσε και πληγώνει τον ελληνικό λαό. Η παράταξη της διαύγειας, της ανοικτής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και των ανεξάρτητων θεσμών έχει εδώ και καιρό δώσει εξετάσεις στον ελληνικό λαό. Θα το κάνει ξανά με το έργο, τις προτάσεις και το όραμα της.
Εμείς να ευχηθούμε καλορίζικο το γραφείο και καλή επιτυχία! 

Recommended For You

About the Author: efoni