Μάρθα Καραγιάννη: Η τέφρα της σκορπίστηκε στη θάλασσα

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της, η τέφρα της αείμνηστης ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη σκορπίστηκε στη θάλασσα. Ο ψυχίατρος και καλός της φίλος, Δημήτρης Σούρας, μέσα από μία συγκινητική δημοσίσευσή του στο Facebook έκανε γνωστό το γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Σούρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Επίλογος. Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου . Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες. Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό. Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου; Πόσο μας λείπεις!»

Η ανάρτηση του Δημήτρη Σούρα:

Souras

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή» είχε δηλώσει η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα στο Πρωινό, πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Ένα λάθος, ωστόσο, από το γραφείο τελετών δημιούργησε πρόβλημα στην αποτέφρωση της σορού. Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο, ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα βρέθηκε τελικά λύση και έτσι μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που θα ψαλεί την Πέμπτη (22/9) στις 12:00 στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

«Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12:00 στο Α’ νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά» έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κύριος Σούρας.

Dimitris_Souras

Η κηδεία και ο θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη
Η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών. Στο πλευρό της μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, με τον οποίο τη συνέδεε μια φιλία χρόνων. Εκείνος στάθηκε δίπλα της ακόμα και όταν η ηθοποιός χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χολής, το φθινόπωρο του 2020. Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα για την υγεία της. Η ηθοποιός έχασε πολλά κιλά και ο οργανισμός της είχε πλέον εξασθενήσει.

Το τελευταίο «αντίο» στη σπουδαία ηθοποιό, δόθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Recommended For You

About the Author: efoni