Λούτσα: «Κούφανε» τους πάντες ο σέρφερ που έσωσε το Λιμενικό

Τον έσωσε το Λιμενικό την ώρα που για περίπου μία ώρα πάλευε με τα κύματα και προσπαθούσε να πλησιάσει την στεριά, αλλά ο ίδιος δεν θεώρησε και απαραίτητη την όλη διαδικασία.

Ο λόγος για έναν σέρφερ στην Λούτσα για τον οποίο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης με τις εικόνες να είναι δραματικές αλλά αυτός καταθέτει μια… εντελώς αναπάντεχη οπτική των πραγμάτων.

«Υπήρχε μια ακινητοποίηση αλλά δεν υπήρχε… ήταν όλα εντάξει.»

– Δεν κινδυνεύσατε δηλαδή;

«Όχι, όχι, όχι… όλα ήταν καλά. Προληπτικά πρέπει να έγινε η διαδικασία».

Πρόκειται για τον 40χρονο άνδρα, που απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πήρε το kitesurf και βγήκε στα ανοιχτά της Αρτέμιδας για να δαμάσει τα κύματα. Τα μποφόρ ήταν 8 και σύντομα παρασύρθηκε στα ανοιχτά. Στις εικόνες φαίνεται ήδη μέσα στο νερό, να παλεύει κολυμπώντας, ενώ ένας 39χρονος κολυμβητής, που τον είδε από μακριά, τον έχει πλησιάσει για να τον βοηθήσει.

«Ήμουν στη θάλασσα και όπως έκανα το άθλημα που κάνω, σταματάει ο αέρας και παρασύρομαι λίγο πιο έξω από εκεί που πρέπει με αποτέλεσμα να πρέπει να κολυμπήσω πολύ ώρα»

Και οι δύο, με όση δύναμη τους είχε απομείνει, κουνούν τα χέρια και τα πόδια τους, μέχρι την άφιξη του λιμενικού. Πρώτα ανεβαίνει από τη σκάλα στο σκάφος ο 39χρονος κολυμβητής, που είχε σπεύσει για βοήθεια και στην συνέχεια οι λιμενικοί ρίχνουν ένα σωσίβιο στον σέρφερ. Εκείνος το πιάνει και λίγο αργότερα η δραματική διάσωση φτάνει στο τέλος της.

«Δεν ήμουν ιδιαίτερα μακριά. Και μετά ήρθε… μετά από κανά μισάωρο, μια ώρα περίπου είδα το λιμενικό να έρχεται».

Τον έσπρωχναν προς τα μέσα τα κύματα

Επί μία ώρα όπως ακούσατε ο ίδιος προσπαθούσε μάταια να πλησιάσει στη στεριά. Τα ρεύματα ότι και αν έκανε τον έσπρωχναν προς τα μέσα…

Σώος πάνω στο σκάφος πλέον, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους λιμενικούς.

«Απλά είχαμε βγει πιο πολύ έξω από εκεί που πρέπει. Και κάποιος που δεν γνωρίζει θεώρησε σωστό να πει ότι εμείς κινδυνεύουμε άμεσα».

Βέβαια τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο προσπαθεί με τη στάση του να αποφύγει…

Ο νεαρός σέρφερ θα πληρώσει όπως όλα δείχνουν πρόστιμο επειδή ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή στα 8 μποφόρ και προκάλεσε την κινητοποίηση του λιμενικού…

Ο 40χρονος που προσπαθεί να αφήσει πίσω αυτές τις σκηνές, κάνει στο Live News μια δήλωση… περισσότερο διπλωματική. Υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η επιχείρηση και άρα τώρα να κληθεί να πληρώσει, αφού όπως μας λέει θα κατάφερνε κι μόνος του να βγει στη στεριά…

«Δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Νόμιζε τι δεν θα μπορούσα εγώ να βγω έξω. Δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε».

Η επιμονή του, να χαρακτηρίζει μη αναγκαία την επέμβαση του λιμενικού, πιθανότατα έχει να κάνει, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί του Σώματος και με ένα 2ο πρόστιμο που θα μπορούσε να του επιβληθεί…

Σε κάθε περίπτωση η περιπέτεια για τα δύο άτομα είχε αίσιο τέλος και πλέον η αυλαία αναμένεται να πέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν θα ανακοινωθεί στον 40χρονο το ύψος του προστίμου.

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni